Η Βικτωρία Ταγκούλη παρουσίασε το δίσκο «Οι νικητές του πουθενά» στον Ιανό

(VIDEO & PHOTO) Η τραγουδίστρια και οι συνεργάτες της μπορούν να είναι υπερήφανοι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί ο τίτλος του ολοκαίνουριου cd της Βικτωρίας Ταγκούλη να είναι «Οι νικητές του πουθενά» -κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο-, όμως, τα τραγούδια που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό αποδεικνύουν ότι, όλοι όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της δουλειάς είναι νικητές σε όλους τους τομείς.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου στον Ιανό, η ερμηνεύτρια Βικτωρία Ταγκούλη παρουσίασε την πέμπτη προσωπική της δουλειά, μαζί με τον συνθέτη - ενορχηστρωτή Χρίστο Θεοδώρου, με τον οποίο ερμήνευσαν τα τραγούδια του δίσκου, μυώντας το κοινό στις δώδεκα ολόφρεσκες μουσικές στιγμές του cd. Το διαφορετικό σε αυτόν τον δίσκο είναι ότι, ενώ οι δημιουργοί είναι συνολικά δεκαοκτώ και θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί πολυσυλλεκτικό, το ένα τραγούδι συμπληρώνει το άλλο, φτιάχνοντας ένα ενιαίο μουσικό αποτέλεσμα που αρμόζει άριστα στη φωνή της Βικτωρίας.

Τραγούδια των Στάθη Δρογώση, Χρίστου Θεοδώρου, Θέμη Καραμουρατίδη, Ζαχαρία Καρούνη, Δημήτρη Μαραμή, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Σπύρου Παρασκευάκου, Σταύρου Σιόλα, Βάσου Βενιζέλου, Μιχάλη Γελασάκη, Μάνου Ελευθερίου, Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Χρήστου Κανελλόπουλου, Νίκου Μωραΐτη, Μαρίας Πολυδούρη, Σταύρου Σταύρου, Κώστα Τζάνου και Μίμη Φωτόπουλου, ενώθηκαν στους «Νικητές του πουθενά» για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση αυτής της φρέσκιας μουσικής και στιχουργικής πρότασης. Όπως είπε πριν την έναρξη της ζωντανής παρουσίασης ο Παρασκευάς Καρασούλος, ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει «δεκαοκτώ δώρα», από τα οποία είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν κάποια, μια και όλα είναι τόσο ίδια και ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστά.

Ακούγοντας για πρώτη φορά ζωντανά τα δώδεκα τραγούδια, το συναίσθημα που βγαίνει είναι ότι, παρά τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην δισκογραφία της εποχής μας, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα καλλιτέχνες που προσπαθούν και καταφέρνουν να δημιουργήσουν τραγούδια τα οποία, μπορούν άνετα να θεωρηθούν άρτια και διαφοροποιημένα μεταξύ τους. Αν θα μπορούσαν να επιλεγούν ως καλύτερα κάποια από αυτά, σίγουρα θα ήταν το ομότιτλο σε μουσική Ζαχαρία Καρούνη και στίχους Νίκου Μωραΐτη, όπως και το «Βέμπο» σε μουσική Σταύρου Σιόλα και στίχους Μάνου Ελευθερίου. Μάλιστα, η Βικτωρία Ταγκούλη για το τελευταίο ανάφερε ότι, ο αξέχαστος Ελευθερίου το είχε δώσει και στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος το μελοποίησε με τη φωνή της Δήμητρας Παπίου.

Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Αριστέα Γιάννου που προλόγισε τη βραδιά, τόνισε ότι το cd αυτό είναι ένας πλήρης και ενιαίος δίσκος, τον οποίο η Βικτωρία προετοίμαζε εδώ και δύο χρόνια. Το εξώφυλλο των «Νικητών του πουθενά» είναι φιλοτεχνημένο από τον Χαρίτωνα Μπεκιάρη, ο οποίος σχεδίασε τρία ειδικά σχέδια για την Μικρή Άρκτο, τα οποία κοσμούν το εξώφυλλο και το εσωτερικό του cd.
Biktoria Tagkouli OI Nikites Tou Pouthena
Οι «Νικητές του πουθενά» είναι μια φρέσκια πρόταση που σίγουρα, αξίζει να ακουστεί και να προωθηθεί κατάλληλα. Η Βικτωρία Ταγκούλη και οι συνεργάτες της μπορούν να είναι υπερήφανοι για αυτό τους το τόλμημα, αφού σίγουρα δημιούργησαν δώδεκα στιγμές άξιες αναφοράς και ακρόασης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!