Η συνέντευξη τύπου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

(PHOTOS) Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με Σαββόπουλο, Βιτάλη, Λεμπεσόπουλο κ.ά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Στον αμιγώς καλλιτεχνικό χώρο του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής έγινε τη Δευτέρα η συνέντευξη τύπου για τη θεατρική σεζόν 2015-2016, παρουσία πολλών εκ των συντελεστών των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Η Ειρήνη Λεβίδη, σύντροφος του αείμνηστου Λευτέρη Βογιατζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δυόμισι χρόνια, ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου λέγοντας ότι επέλεξαν να παρουσιάσουν στις 12 Οκτωβρίου το πρόγραμμα της φετινής χειμερινής σεζόν, επειδή 12 Οκτωβρίου είχε γεννηθεί ο αξέχαστος θεατράνθρωπος.

Πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των παραστάσεων, ο καθηγητής Δημήτρης Κιρτάτας μίλησε για το αφιέρωμα του περιοδικού «Σύγχρονα Θέματα» στον Λευτέρη Βογιατζή, τονίζοντας ότι είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα που όλοι πρέπει να διαβάσουν.


Οι παραστάσεις


Στις 19 και τις 20 Οκτωβρίου θα δοθούν δύο «συναυλίες» από τον Διονύση Σαββόπουλο για τα 50 χρόνια του στον χώρο, με ερμηνεύτρια την Ελένη Βιτάλη. Πιο αναλυτικά, ο συνθέτης διαλέγει 22 τραγούδια του, ερμηνεύοντας τα 11 από αυτά μόνος με την κιθάρα του και τα υπόλοιπα 11 με την Βιτάλη. Τα έσοδα των παραστάσεων αυτών θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων, μέσω της Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ που λαμβάνει δράση στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης.

Στη συνέχεια, η Μαρία Κεχαγιόλου μίλησε για την παράσταση που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει μαζί με την Ανθή Ευστρατιάδου, την «Φθινοπωρινή σονάτα» του Ίνγκμαν Μπέργκμαν, για να συνεχίσει ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης με τη «Σαλώμη» του Όσκαρ Γουάιλντ, στην οποία παίζουν πολλοί ηθοποιοί, όπως η Θεοδώρα Τζήμου και ο Νέστωρ Κοψίδας. Ο Γιώργος Σκεύας πήρε τη σκυτάλη για να μιλήσει για το «Κουκλόσπιτο» του Χένρικ Ίμπσεν με την Αμαλία Μουτούση και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους βασικούς ρόλους. Τον Μάρτιο του 2016 θα παρουσιαστεί η παράσταση «Οστέα ξηρά» με τον Περικλή Μουστάκη και την Ελένη Γαρυφαλλή και τέλος, τον Μάιο θα παιχτεί η «Αλτσίνα» που είναι όπερα δωματίου του Χέντελ σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση και την ερμηνεία της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου «Ραφή», όπου στον ρόλο της Αλτσίνα θα είναι η Λένια Ζαφειροπούλου.

Για μία ακόμα χρονιά, λοιπόν, το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής πρόκειται να παρουσιάσει ένα άκρως δημιουργικό και βαθιά καλλιτεχνικό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα, στο οποίο όλοι όσοι συμμετέχουν έχουν ως κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για την πραγματική έννοια της τέχνης, όπως την τίμησε και την εξιδανίκευσε ο αλησμόνητος Λευτέρης Βογιατζής.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!