Η συγκίνηση του Γιώργου Μαργαρίτη στην παρουσίαση της βιογραφίας του στη Σαλονίκη

(VIDEO & PHOTOS - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Με ιδιαίτερα λόγια και τραγούδια παρουσιάστηκε η βιογραφία του λαϊκού βάρδου στην Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Αυτό θέλω να κάνω από δω και πέρα»


Το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση της βιογραφίας του Γιώργου Μαργαρίτη «Γιώργος Μαργαρίτης - Ο Λαϊκός Τραγουδιστής», που υπογράφει ο Κώστας Μπαλαχούτης και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Μένανδρος».

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος - παρουσιάστρια Μαρία Σαμολαδά, μίλησαν για τον «Λαϊκό Τραγουδιστή» (με «Λ» και «Τ» κεφαλαία, όπως επεσήμανε ο Κώστας Μπαλαχούτης), η δημοσιογράφος Χρύσα Σάμου, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ντίνος Κούης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σταυρούλα Μαυρογένη, ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου και ο Κώστας Μπαλαχούτης. Η Αντιπερειφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, που επρόκειτο να μιλήσει, δεν μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί λόγω ξαφνικής ασθένειας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο οποίος θυμήθηκε μια συνάντησή που είχε στο ξεκίνημα της διαδρομής του, με τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή Πρόδρομο Τσαουσάκη και αφηγήθηκε ένα ιδιαίτερο περιστατικό, που προκάλεσε τη συγκίνησή του.

Από την παρουσίαση δεν έλειψαν τα τραγούδια κι έτσι ο Γιώργος Μαργαρίτης με τη συνοδεία του Άγγελου Παπαδημητρίου στο μπουζούκι και του Μιχάλη Μητκούδη στην κιθάρα, πραγματοποίησε μια μικρή «unplugged» συναυλία (διάρκειας περίπου 45 λεπτών), με μεγάλες επιτυχίες από το προσωπικό του ρεπερτόριο, αλλά και επανεκτελέσεις μεγάλων λαϊκών τραγουδιών, που πέρασαν στη δισκογραφία και με τη φωνή του. Ανάμεσα από τα τραγούδια μάλιστα, ανακαλούσε από τη μνήμη του περιστατικά της καριέρας του, που σχετίζονταν με αυτά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαργαρίτης: «Αυτό που θα δείτε σήμερα, αυτό θέλω να κάνω από δω και πέρα…»

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!