«Η ποίηση συναντά τη μουσική» με σπουδαίους καλλιτέχνες

(PHOTOS) Προσωπικότητες στην παράσταση του Γιώργου Ανδρέου και του Γιώργου Καζαντζή με την Κορίνα Λεγάκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Η ποίηση συναντά τη μουσική»


Γιώργος Ανδρέου και Γιώργος Καζαντζής, δυο σημαντικοί συνθέτες της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής, συναντήθηκαν στην σκηνή του Passport στον Κεραμικό και μαζί με την Κορίνα Λεγάκη έδωσαν τρεις παραστάσεις μοναδικές!

Ποίηση, μουσική και τραγούδι σε μια παράσταση, όπου οι δυο συνθέτες έπαιξαν μουσική συνοδεύοντας οι ίδιοι την Κορίνα Λεγάκη, αλλά και πολλούς τραγουδοποιούς και ερμηνευτές που τίμησαν το κοινό και τους συνθέτες με την παρουσία τους.

Στην τελευταία παράσταση της Δευτέρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Απόστολος Ρίζος ανέβηκαν στη σκηνή και μας χάρισαν υπέροχες ερμηνείες τραγουδιών των δυο συνθετών. Και οι ίδιοι οι συνθέτες, όμως σε ρόλο ερμηνευτή, τραγούδησαν από ένα τραγούδι.

«Το πέταγμά σου», «Ήτανε αγέρας», «Τις θάλασσες σταμάτα», «Η Αλεξάνδρεια που χάνεις», «Σεντόνια δίχτυα», «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ», «Η επιμονή σου», «Φιλί κλειδί», «Χειμωνανθός», «Εγώ με την αγάπη μάλωσα», οι «Μέλισσες», «Ερωτικός χορός», «Άγιος ο έρωτας» και «Μικρή πατρίδα», είναι ορισμένα χαρακτηριστικά τραγούδια που ακούστηκαν, ενώ παράλληλα οι ηθοποιοί Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα, απήγγειλαν ποιήματα της Κικής Δημουλά, του Γιάννη Ρίτσου και του Μάνου Ελευθερίου ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό, παρέα με τον στιχουργό Κώστα Φασουλά.

Με σεβασμό και πολλή αγάπη για την ποίηση και το τραγούδι και με αρωγό την μουσική, οι συνθέτες, παρέα με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο στο μπάσο, τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τον Παναγιώτη Πετρονικολό στην κονσόλα του ήχου, μας έκαναν συνταξιδιώτες στους μελωδικούς τους δρόμους.
ANDERIMAMAMA22.jpg
Αρκετοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και τραγουδοποιοί, έδωσαν το παρών και συμπλήρωσαν την όμορφη αυτή βραδιά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μέσα από τις εικόνες της Αγγελικής Παπαϊωάννου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!