Η Πίτσα, η Λένα, η Ζωή και ο Άρης στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού»

(VIDEO & PHOTOS) Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Άρης Καμπάνος και μια δεμένη μπάντα στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια μεγάλη και ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν βιώνουν οι Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Άρης Καμπάνος, οι μουσικοί και οι συνεργάτες που τους συντροφεύουν, αλλά και το κοινό που τους δείχνει την πλατιά και ολόθερμη αγάπη στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού» και των καλών τραγουδιών.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι στο «Περιβόλι τ’ Ουρανού» το «τραγούδι πάνω απ’ όλα» -όπως είναι και ο τίτλος του προγράμματος- βρίσκει την απόλυτη έκφρασή του. Πηγαίες ερμηνείες, μοναδικές στιγμές μουσικής ομορφιάς και συγκίνησης, αληθινή διασκέδαση, ατέλειωτο χειροκρότημα. Ατέλειωτος και ο κατάλογος των καλλιτεχνών που το έχουν επισκεφθεί: Χρήστος Νικολόπουλος, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης, Θέμης Αδαμαντίδης, Βάσω Αλλαγιάννη, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Νίκος Βέρτης, Ραλλία Χρηστίδου, Sunny Μπαλτζή, Άννα Φόνσου, Μάκης Δελαπόρτας, Λιζέτα Νικολάου, Γιάννης Τζουανόπουλος, Κώστας Κωτούλας, Μαρία Σπυροπούλου, Παναγιώτης Πετράκης και άλλοι πολλοί…

Σπάνια τρεις γενιές ερμηνευτριών συνυπήρξαν σε ένα τόσο αρμονικό πάντρεμα.

Για την κυρία Πίτσα Παπαδοπούλου δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια, από τις μονάκριβες και διαλεκτές, με ζηλευτή πορεία, μεγάλες συνεργασίες, ακριβά τραγούδια που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και τραγουδάμε. Με την παρουσία της στην πίστα αλλά και τις ερμηνείες θυμίζει έφηβη. Δίχως υπερβολές η Πίτσα Παπαδοπούλου βρίσκεται στην πιο μεστή στιγμή της καριέρας της. Και δε λέει μόνο τα δικά της, αλλά σφραγίζει σύγχρονες στιγμές, όπως τα: Στα είπα όλα, Στάχτη, Μέλισσες, Πριγκιπέσα και όχι μόνο…

Η Λένα Αλκαίου ακολουθεί τη ρότα της με το δικό της ύφος και τρόπο, πάντα με την πυξίδα προσανατολισμένη στις απαιτητικές διαδρομές της τέχνης της. Ερμηνεύτρια με έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα και ιδιαίτερα ίχνη. Και τα τραγούδια από το νέο της δίσκο «γράφουν». Απολαυστικό το πρόγραμμά της, μια πραγματική αποκάλυψη στις λαϊκές στιγμές αλλά και σε εκπλήξεις όπως Το παλιό μου παλτό…

Η νεότερη της συντροφιάς, η Ζωή Παπαδοπούλου ενώνει στο ηχόχρωμα και τις επιλογές όσα πρεσβεύουν οι φίλες της και την ίδια ώρα με σημερινό νεύρο και φλόγα αφήνει τα δικά της ανεξίτηλα χνάρια. Τραγουδίστρια που στέκεται ισάξια με τις άλλες δύο στην πίστα κι αυτό λέει πολλά!

Μαζί τους ο Άρης Καμπανός. Νέος, ελπιδοφόρος, ξεχωριστός κάνει με τη σειρά του τη διαφορά υπογραμμίζοντας δυναμικά την αντρική παρουσία του προγράμματος.

Ο πολύπειρος μαέστρος Νίκος Κούρος (ενορχήστρωση, πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν) ηγείται μιας ορχήστρας από ικανούς μουσικούς που στηρίζουν και φωτίζουν με το παίξιμο τους τα μεγάλα τραγούδια που σμιλεύουν τις βραδιές του Παρασκευοσάββατου και το μεσημέρι της Κυριακής στο «Περιβόλι τ΄Ουρανού». Ο «πολύς» Γιώργος Τσουπάκης - τύμπανα, ο «γεμάτος» Γιώργος Σούκουλης - μπουζούκι, ο «δαντελένιος» Βασίλης Χατζηλούκας - κιθάρα, και ο πηγαίος Ανέστης Ντάνης - μπάσο. Σημαντική η παρουσία του έμπειρου και με μεγάλη θητεία στη διασκέδαση Παναγιώτη Μυλωνά - ηχολήπτης, αλλά και του συγγραφέα και διευθυντή του ogdoo.gr, Κώστα Μπαλαχούτη - καλλιτεχνικός σύμβουλος.

Μοναδική στιγμή του προγράμματος όταν οι τρεις κυρίες μαζί κάνουν κάθε φορά και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς του τραγουδιού μας, διανθισμένα από σπάνιο αρχειακό υλικό, βιντεοπροβολές και όχι μόνο. Στον Άκη Πάνου, στον Καλδάρα, στον Χιώτη…

Κι όλα αυτά σε ένα μαγαζί κόσμημα. Το ανανεωμένο και πασίγνωστο μαγαζί της Πλάκας, το «Περιβόλι τ’ Ουρανού», που έχει φιλοξενήσει τεράστιους καλλιτέχνες και έχει γλεντήσει σε αυτό όλη η καλλιτεχνική Αθήνα ζωντανεύει και πάλι τις χρυσές στιγμές, σε έναν χώρο φιλόξενο, όπου συνδυάζει τα γνώριμα παραδοσιακά στοιχεία μιας παλιάς κοσμικής Πλακιώτικης ταβέρνας του τότε, με την πιο ξεκάθαρη και σύγχρονη αισθητική του σήμερα.

www.perivolitouranou.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!