Η «Παραγγελιά» των Μαχαιρίτσα & Κότσιρα στο Βεάκειο αλλά και σε δίσκο!

(VIDEO & PHOTOS) Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας «ροκάρισαν» ξανά στον Πειραιά!
Η «Παραγγελιά» των Μαχαιρίτσα & Κότσιρα στο Βεάκειο αλλά και σε δίσκο! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/07/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Την πρώτη μέρα του Ιούλη, το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά γέμισε με κόσμο, ο οποίος δε σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει μαζί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & το Γιάννη Κότσιρα, στην πρώτη, φετινή καλοκαιρινή τους συναυλία στην Αθήνα.

Το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε το πρόγραμμα ήταν η «Συναυλία» που πρωτοερμήνευσε η Χαρούλα Αλεξίου, βάζοντας έτσι μια γερή βάση για αυτά που θα ακολουθούσαν, με τους δυο καλλιτέχνες μαζί επί σκηνής, να ερμηνεύουν τραγούδια, πολύ γνωστά στην πλειοψηφία τους, διασκευασμένα ειδικά για την περίσταση και με αρκετές αναφορές στους αγαπημένους τους/μας εκλιπόντες, όπως Δημήτρη Μητροπάνο, Μάριο Τόκα, Σάκη Μπουλά κ.α.

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Κότσιρας έμεινε μόνος για να μας θυμίσει πολλές παλιότερές του επιτυχίες («Λέει λέει», «Χάντρα θαλασσιά», «Σε θυμάμαι», «Και πάλι παιδί» κ.α.), ενώ δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει για πρώτη φορά ζωντανά το ολοκαίνουριο τραγούδι -τα λόγια του οποίου ήδη γνώριζε το κοινό- το «Κάθε φορά» σε μουσική Σταύρου Σιόλα και στίχους Σταύρου Σταύρου. Φαίνεται ότι, αυτό το τραγούδι θα ακουστεί πολύ το επόμενο διάστημα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, όντας ένας έμπειρος σκηνικά καλλιτέχνης, με όλη την άνεση και το χιούμορ που διαθέτει, τραγούδησε πολλά λατρεμένα κομμάτια, όπως τα «Τερατάκι τσέπης», «Μικρός Τιτανικός», «Ο σουλτάνος της Βαβυλώνας» και «Τόσα χρόνια μια ανάσα».

Στη μέση περίπου της συναυλίας οι δυο τους μαζί εξέπληξαν ευχάριστα εκείνους που τους ακολουθούν χρόνια, τραγουδώντας πολλά σημαντικά και μη αναμενόμενα κομμάτια περασμένων δεκαετιών, απ’ αυτά που το κοινό ζήτησε περισσότερο το χειμώνα που πέρασε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, με τις «Παραγγελιές» του. Τα «Συννεφούλα», «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη», «Θα με θυμηθείς» και «Τα Λαδάδικα» ήταν κάποια από αυτά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τραγούδι «Λαδάδικα» ο Γιάννης Κότσιρας το αφιέρωσε στην Αμαλία, τη σύζυγο του αείμνηστου Μάριου Τόκα που παρακολούθησε τη συναυλία, ενώ οι δυο καλλιτέχνες μας ενημέρωσαν πως οι «Παραγγελιές» έχουν ηχογραφηθεί, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Κότσιρα, και σύντομα θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο.

Η βραδιά έκλεισε με το κλασικό πια «Ήτανε μια φορά» των Ξαρχάκου – Φέρρη και μάλιστα, ερμηνευμένο στο τελευταίο μέρος του από όλους τους συμμετέχοντες επί σκηνής, δηλαδή τους τραγουδιστές και τους μουσικούς (Άκης Κατσουπάκης - ενορχήστρωση και πιάνο, Άκης Αμπράζης - μπάσο, Κώστας Μιχαλός - κιθάρα, Βαγγέλης Μαχαίρας - μπουζούκι, Φίλιππος Σπυρόπουλος - κρουστά, Άκης Γαβαλάς - τύμπανα και Steve Tesser - κιθάρα και φωνή).

Κάπως έτσι άλλη μια συναυλία του φετινού καλοκαιριού πέρασε στην ιστορία. Καλή συνέχεια σε όλους τους καλλιτέχνες αλλά και τους θεατές που, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εξακολουθούν να προσπαθούν να κάνουν τα μουσικά, αν μη τι άλλο, όνειρά τους πραγματικότητα…

Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!