Η Μελίνα Ασλανίδου στη Θεσσαλονίκη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Καρφίτσα δεν έπεφτε την Παρασκευή το βράδυ στο “ Maison Crystal ” στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Αιτία η εμφάνιση της Μελίνας Ασλανίδου, που παρέα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

με τον Ανδρέα Καραντίνη στο μπουζούκι, τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα και τα φωνητικά και τον Ανδρέα Σίκκη στα κρουστά και τα φωνητικά επίσης, ταξίδεψαν τους Θεσσαλονικείς σε γνώριμα μονοπάτια του Ελληνικού τραγουδιού.

Έτσι, ακούστηκαν επιτυχίες από το προσωπικό ρεπερτόριο της Μελίνας, όπως «Ναι θα πω», «Συνθήματα», «Να ’ταν η ψυχή μου πέτρα», «Ψηλά τακούνια», «Το λάθος», «Αόρατη πληγή», «Πόσο πόσο», το πιο πρόσφατο «Άλλη μια φορά», αλλά και το ολόφρεσκο «Το κρύο και η μοναξιά» σε στίχους της Sunny Μπαλτζή και μουσική της Μπαλτζή και του Jimmy Καρυστινού.

Κι ανάμεσα σ’ αυτά, επιτυχημένες διασκευές όπως το «Παλιό μου παλτό», στο οποίο η Μελίνα χάρισε μια σπουδαία ερμηνεία, ο «Στυλίτης», «Δρόμο άλλαξε ο αέρας», «Πριγκηπέσα», «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» αλλά και το «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», με μια μικρή αλλαγή στους στίχους, που αντί για «…θα πέσω να πεθάνω», έγιναν, με την έγκριση του Μίμη Πλέσσα όπως είπε η Μελίνα, «…σιγά να μην πεθάνω». Ακούσαμε επίσης τραγούδια όπως «Ένα χειμωνιάτικο πρωί», «Κιβωτός», «Ταχεία», που σε πρώτη εκτέλεση είπε η Ελένη Βιτάλη, με την οποία θα συνεργάζεται φέτος η Μελίνα, συνεργασία για την οποία, όπως ανέφερε 2-3 φορές στη διάρκεια του προγράμματος, είναι πανευτυχής… Κι ακόμα, ένας μικρός φόρος τιμής στο Νίκο Παπάζογλου και το Μανώλη Ρασούλη, με στιγμές όπως «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», «Κανείς εδώ δεν τραγουδά», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Απόψε σιωπηλοί», «Ζήλεια μου», «Μάτια μου»

Όλα αυτά παρέα με ένα ποτ-πουρί που ξεκίνησε με το « Malo , malo » , και συνεχίστηκε με τα «Χάρτινα», το «Βενζινάδικο» τα «Πιο ωραία λαϊκά» και το «Μηδέν», αλλά και τα «Λιανοχορταρούδια» και «Γιορτή ζεϊμπέκηδων», το ποντιακό «Χούι, χούι» (στο οποίο η Μελίνα χόρεψε με μια παλιά της συμμαθήτρια), «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» , «Που ’ναι τα χρόνια», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Παραπονεμένα λόγια», «Φεύγω» και «Θα εκραγώ» του Αντώνη Βαρδή, το «Τι σου ’κανα και πίνεις» και προς το τέλος τα «Υποκρίνεσαι», «Εξαρτάται», «Ανθρωπάκος», «Τσάμικος» (του Σαββόπουλου) και για τελικό φινάλε το «Μακριά μου να φύγεις» του Πάνου Γαβαλά, σε μια μοναδική, ψυχωμένη ερμηνεία.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσω δυο πράγματα που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Το ένα είναι η φωνητική σταθερότητα της Μελίνας, η οποία τραγούδησε πάνω από τρεισήμισι ώρες, μ’ ένα πολύ μικρό διάλειμμα. Η φωνή της στο τέλος του προγράμματος ήταν όπως ακριβώς και στην αρχή. Αυτή η τραγουδίστρια, έχει τη δυνατότητα, με κάποιες προσεκτικές επιλογές στο ρεπερτόριό της, ν’ αφήσει πολλά πίσω της. Το δεύτερο στοιχείο ήταν το δέσιμο των τριών μουσικών και πολύ περισσότερο τα παιξίματα του Ανδρέα Καραντίνη, ο οποίος βαδίζει ολοταχώς στα χνάρια του σπουδαίου πατέρα του και πιστεύω πως , αν συνεχίσει έτσι, σε λίγα χρόνια η οικογένεια Καραντίνη, θα αφήσει το στίγμα της στο μπουζούκι, όπως η οικογένεια του Τατασόπουλου, του Πολυκανδριώτη ή του Κώστα Παπαδόπουλου…

Στα μείον της βραδιάς η περιορισμένη ορατότητα της σκηνής από πολλά σημεία του μαγαζιού… H διαμόρφωση του χώρου με stands και σκαμπό, συν κάποιες μεγάλες κολώνες που βρίσκονται στο κέντρο, είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι από τους θαμώνες να στέκονται όρθιοι και τελικά να βλέπουν καλά μόνο αυτοί που βρίσκονταν πιο κοντά στη σκηνή. Στα συν η χαμηλή τιμή του ποτού, η οποία κυμαίνονταν στα 10 euro , χωρίς μάλιστα να υπάρχει ξεχωριστή τιμή εισόδου.

Όπως έγραψα και παραπάνω, από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η Μελίνα Ασλανίδου θα βρίσκεται στο «ΑCRO » της Ιεράς Οδού, παρέα με την Ελένη Βιτάλη και τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώτα Νέγκα, Βαλέρια Κουρούπη, Μυρτώ Ναούμ αλλά και τη συμμετοχή-έκπληξη του Τάκη Σούκα…

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1325&Itemid=33


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!