Η Ηρώ Σαΐα προβάρει τη «Γυναίκα τριαντάφυλλο» στο ΙΜΚ!

(VIDEO & PHOTOS) Ένα ρομαντικό ρεσιτάλ «που μυρίζει έρωτα και τριαντάφυλλα» με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη!
Η Ηρώ Σαΐα προβάρει τη «Γυναίκα τριαντάφυλλο» στο ΙΜΚ! Φωτογραφία: Καλή Βανδώρου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τετάρτη μεσημέρι και ο καιρός στην Αθήνα είναι μουντός & μελαγχολικός. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην αίθουσα 1, γίνεται η γενική πρόβα της παράστασης «Γυναίκα τριαντάφυλλο», όπου σκηνοθετεί ο Σταμάτης Κραουνάκης και πρωταγωνιστεί η Ηρώ Σαΐα.

Με την έναρξη της πρόβας, όλα αλλάζουν. Η όποια στεναχώρια λόγω των κλιματικών συνθηκών εξαφανίζεται. Το κρύο και η βροχή μένουν εκτός. Η Ηρώ Σαΐα, φορώντας ένα άσπρο, κομψό φουστάνι κι έχοντας τα μακριά μαλλιά της ελεύθερα, ανεβαίνει στη σκηνή κρατώντας ένα μπουκέτο από ροζ τριαντάφυλλα. Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο και η Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο βρίσκονται σε απόλυτη ταύτιση με την τραγουδίστρια, παίζοντας αλάνθαστα τα τραγούδια του προγράμματος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης καθισμένος στο κέντρο του θεάτρου, δίνει οδηγίες στο φωτιστή και στους μουσικούς. Παρεμβαίνει, όταν χρειάζεται, διορθώνοντας τις εκφράσεις της Σαΐα, μη ξεχνώντας να της δίνει συγχαρητήρια για κάθε της καλή φωνητική και σωματική κίνηση. Όλοι υπακούουν στις «εντολές» του, ενώ οι ελάχιστοι μη σχετικοί με την παράσταση που βρεθήκαμε εκεί, θαυμάζουμε την ικανότητα που έχει αυτός ο άνθρωπος να εναλλάσσει τα συναισθήματά του σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και όλα είναι έτοιμα. Δεν είναι σωστό να αναφερθούν τα τραγούδια με «άρωμα τριαντάφυλλου» που ακούγονται, γιατί θα χαθεί η έκπληξη όλων όσοι βρεθούν στο ΙΜΚ τις τρεις επόμενες Παρασκευές. Όπως επίσης, δεν είναι σωστό να ειπωθούν περισσότερα για αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτό, όμως, που πρέπει να λεχθεί είναι ότι η Ηρώ Σαΐα με το «Γυναίκα τριαντάφυλλο» επιστρέφει στα πρώτα της βήματα (αφού πριν από πέντε χρόνια είχε γίνει ξανά αυτή η ρομαντική παράσταση), όντας πιο έμπειρη καλλιτεχνικά, με όλες τις έννοιες που περικλείει αυτή η λέξη.

 «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» με την Ηρώ Σαΐα
Concept - Επιλογή τραγουδιών: Σταμάτης Κραουνάκης & Ηρώ Σαΐα
Ενορχήστρωση - Μουσική διεύθυνση - Πιάνο: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Παρασκευές 19 & 26 Δεκεμβρίου 2014 και 2 Ιανουαρίου 2015
Εισιτήρια 15€

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78
Τηλ.: 210 341 8550 | Φαξ: 210 341 8570 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.mcf.gr

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!