Η επιτυχία της Άλκηστης «φάνηκε στο χειροκρότημα»!

(VIDEO & PHOTOS) Η ερμηνεύτρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως στο γεγονός της υπουργοποίησής της, λέγοντας: «Στις φλέβες μου κυλάει η μουσική, όχι η πολιτική».
Η επιτυχία της Άλκηστης «φάνηκε στο χειροκρότημα»! Φωτογραφία: Μαρία Φιλιππάκη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και τα «Χρώματα της Ελλάδας», μετά από σημαντικούς σταθμούς σε όλον τον κόσμο, έφτασαν το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2015 και στο κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας σε μία παράσταση που σκιαγράφησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τη σύγχρονη Ελλάδα, όσο και τη μουσική της. Με στιγμές από τη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, με την «Αλεξάνδρεια» σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με τα δικά της «Διθέσιο», «Άδωνις», «Τα πιο ωραία λαϊκά» και άλλα πολλά, η ίδια, πολλές φορές μαζί με τον πολύ καλό ερμηνευτή Γιώργο Περρή, και η εξαιρετική ορχήστρα της κατάφεραν αυτό που η ερμηνεύτρια πρότεινε στους παρευρισκόμενους, ήδη από την αρχή της παράστασης: «Ας κλείσουμε τα μάτια, ας τα ξεχάσουμε όλα κι ας ονειρευτούμε με ένα τρόπο που μόνο η μουσική μπορεί να το κάνει».

Χωρίς υπερβολή, ήταν μία εκπληκτική παράσταση. Από τις καθηλωτικές ερμηνείες μέχρι την εκρηκτική ενέργεια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, από τις ίδιες τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών - που έγιναν από τον Θωμά Κοντογεώργη - και τις ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως των μουσικών, αλλά και του Γιώργου Περρή, από τη συνοχή, τις εναλλαγές, τη διάρκεια του μουσικού προγράμματος, που δεν έγινε ούτε στιγμή κουραστικό, συστάθηκε μία πραγματική επιτυχία, που «φάνηκε στο χειροκρότημα». Η ερμηνεύτρια δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως στο γεγονός της υπουργοποίησής της, λέγοντας: «Στις φλέβες μου κυλάει η μουσική, όχι η πολιτική».

Δεν έλειψε ο χορός από την ίδια και τους μουσικούς της συνεργάτες, το χιούμορ, αλλά και οι ανεπιτήδευτα συγκινητικές στιγμές. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν, δικαιολογημένα, εντυπωσιακή, ενώ το φινάλε που χάρισε στον κόσμο η Άλκηστις Πρωτοψάλτη - το οποίο φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω - ήταν, επίσης, χωρίς προηγούμενο. Τραγουδώντας τη «Σωτηρία της ψυχής», κατέβηκε από τη σκηνή και έγινε ένα με τον κόσμο στην αρένα και στις κερκίδες, με την ατμόσφαιρα να είναι - δυστυχώς για τους αναγνώστες που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν - απερίγραπτη.

Ανεβαίνοντας ξανά στη σκηνή αποχαιρέτησε τον κόσμο με το «Βενζινάδικο», «την off-shore του παραδείσου», όπως είπε, ενώ μετά από παρατεταμένο χειροκρότημα, επανήλθε και υποκλίθηκε για δεύτερη φορά μαζί με το Γιώργο Περρή και τους συνοδοιπόρους της, μουσικούς, Αντώνη Ανδρέου (τρομπόνι & τρομπέτα), Μιχάλη Καλκάνη (μπάσο), Μανώλη Τόμπρο (τύμπανα), Αλέξη Κώστα (κρουστά), Κώστα Καρακατσάνη (βιολί, κιθάρα, φυσαρμόνικα & φωνητικά) και Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο & ενορχηστρώσεις).

Βίντεο: Κίκα Α. Ρόκα | Φωτογραφίες: Μαρία Φιλιππάκη

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!