Η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα «Στέλιος Καζαντζίδης - Θηρίο ανήμερο»

(VIDEO) Συμμετέχουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Θωμάς Κοροβίνης, Θανάσης Λάλας και Θανάσης Γιώγλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα «ανήμερο θηρίο» από τη «φάρμα των ανθρώπων» σε όλα τα βιβλιοπωλεία

Ένας από τους λόγους που εκτιμώ βαθύτατα τον Θανάση Λάλα, πέρα από τις συνεντεύξεις που απέσπασε από μυθικά πρόσωπα, είναι πως το 1993 στην εκπομπή του «Η φάρμα των ανθρώπων» στον ΣΚΑΙ, έσμιξε δυο «θηρία» του ελληνικού τραγουδιού. Τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Μαζί τους κι ο Χρύσανθος, ο θρυλικός τραγουδιστής της ποντιακής παράδοσης. Και μόνο για αυτή την εκπομπή, ο Θανάσης Λάλας δικαιούταν και έπρεπε να γράψει ένα βιβλίο για τον Καζαντζίδη. Άλλωστε είχε στο αρχείο του καταγεγραμμένες πολλές ώρες συζητήσεων μαζί του.

Πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός» - και βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση- το νέο βιβλίο του Θανάση Λάλα με τίτλο «Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο ανήμερο», με 192 αυτοβιογραφικά διηγήματα διαλόγου, 61 φωτογραφικές αφηγήσεις, 14 μαρτυρίες για τον Στέλιο Καζαντζίδη και μια λίστα με όλα όσα επιθυμούσε. Για τον Στέλιο Καζαντζίδη μιλούν οι: Ακης Πάνου, Μαρινέλλα, Μάνος Χατζιδάκις, Σωκράτης Μάλαμας, Γιώργος Νταλάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Χάρις Αλεξίου, Βάσω Καζαντζίδη, Σεβάς Χανούμ, Χρήστος Νικολόπουλος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Είναι κάποια που ξεχώρισαν, είναι και κάποια άλλα που νομίζω πως γράφτηκαν περισσότερο για να υπηρετήσουν το προφίλ του εκάστοτε συγγραφέα, παρά το έργο και την προσωπικότητα του λαϊκού βάρδου. Έχοντας διαβάσει προσεκτικά όλα αυτά τα βιβλία, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το βιβλίο του Θανάση Λάλα ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Το Σάββατο 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου, με ομιλητές όπως ο συγγραφέας, ερευνητής και συνθέτης Θωμάς Κοροβίνης, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Θανάσης Λάλας, ενώ μετά από ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του συγγραφέα, είχα τη χαρά και την τιμή να πω δυο λόγια για το βιβλίο και για το τιμώμενο πρόσωπο.

Όλα τα ωραία και ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στη διάρκεια της παρουσίασης, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!