Η Αφεντούλα Ραζέλη στην Ελβετία (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Η αισθαντική Αφεντούλα Ραζέλη καθήλωσε, συγκίνησε και συνεπήρε το φιλόμουσο ελβετικό κοινό...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Από τον καρπό στη Ρίζα - Τα τραγούδια μας μένουν». Αυτός ήταν ο τίτλος του ελληνικού μουσικού ταξιδιού που ξεκίνησε με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια Αφεντούλα Ραζέλη και τη μπάντα της στις 27 Ιουνίου στη Βασιλεία και τελείωσε χτες το βράδυ, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Bejazz Club στη Βέρνη έχοντας κάνει ενδιάμεσο σταθμό στη Ζυρίχη.

Η Αφεντούλα Ραζέλη με το δικό της άμεσο, ζεστό, μοναδικό τρόπο, τη γεμάτη πάθος φωνή και την αισθαντική παρουσία της κέρδισε το απαιτητικό κοινό, αποτελούμενο κύρια από Ελβετούς, παρασύροντάς το στο ρεύμα των διαχρονικών ελληνικών ήχων.

Πλαισιωμένη από τους: Παναγιώτη Κουτσούρα (Μπουζούκι), Γιάννη Κολοβό (Κοντραμπάσο) -εξαιρετικοί, μουσικοί συνεργάτες για χρόνια του Νίκου Παπάζογλου -Παναγιώτη Παπαγεωργίου (Πιάνο, Φωνή) και για τρεις συναυλίες τον Άλκη Ζοπόγλου (Κανονάκι) μέλος των «Εν χορδαίς», μας οδήγησε στους δικούς της μουσικούς δρόμους ερμηνεύοντας με γνώση, γενναιοδωρία και

σεβασμό αγαπημένα κομμάτια Ελλήνων συνθετών όπως: Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Μανώλη Ρασούλη, Νίκου Παπάζογλου, Βαγγέλη Κορακάκη και άλλων, καθώς επίσης και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία.

Η τέχνη έχει στόχο να συγκινεί και να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους. Και όταν οι καλλιτέχνες είναι οραματιστές και γνήσιοι, όπως στην περίπτωση της Αφεντούλας, το μουσικό κάλεσμα σπάει τα όρια του εδώ και τώρα. Γίνεται ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο. Το κοινό ένιωσε την αυθεντικότητά της, την άκουσε ευλαβικά και την αντάμειψε με τα ενθουσιώδη χειροκροτήματά του. Στα τραγούδια a cappella ανέδειξε τον αρχέγονο ήχο, με αποκορύφωμα το ηπειρώτικο «Ξενιτεμένο μου πουλί» και το κοινό, παρόλο που δεν καταλάβαινε τα λόγια, είχε καθηλωθεί κι αφουγκραζόταν τη δωρική ερμηνεία της.

Χάρη στα μηνύματα της Αφεντούλας καθώς και των διοργανωτών της εκδήλωσης Αθηνάς Σαββοπούλου και MarcelGrimbühler οι τέσσερις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία συνέβαλαν στην προβολή της μουσικής μας κληρονομιάς και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη για την Πατρίδα μας ώρα. Τους ευχαριστούμε θερμά!


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!