House Warming στην Ταράτσα του Φοίβου

(PHOTOS) Ήταν ένα «ζέσταμα» ή μια πρόγευση - αν προτιμάτε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Χθες βράδυ (29/5) στην Ταράτσα του Φοίβου είχε μαζευτεί ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας για την παρουσίαση του φετινού (δεύτερου μέρους) του εγχειρήματος που ξεκίνησε πέρυσι (και συνεχίζει φέτος) ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Η Ταράτσα του Φοίβου, που σύντομα -με την έναρξη των παραστάσεων- θα κυκλοφορήσει και σε δίσκο, είχε χθες αποκαλυπτήρια κατά κάποιον τρόπο. Παρόντες οι συντελεστές της με συντονιστή τον ίδιο το Φοίβο το Δεληβοριά μίλησαν στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους για το φετινό project. Ήταν αποκαλυπτικοί, τόσο - όσο. Ήταν και μυστικοπαθείς, τόσο - όσο.

Σε ό,τι αφορά στα ήδη γνωστά, η Ταράτσα ξεκινά τη διαδρομή της την επόμενη εβδομάδα 6 και 7/6 και θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Παράλληλα, εγκαινιάζεται και ο θεσμός του «Επισκέπτη της Δευτέρας» με πρώτη καλεσμένη την Παυλίνα Βουλγαράκη στις 11/6 και το Φοίβο Δεληβοριά να αλλάζει ρόλο και να γίνεται εκείνος ο guest. Σημαντικός επισκέπτης όλες τις Δευτέρες του Ιουλίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος που έδωσε το παρόν χθες και αποκάλυψε το concept των δικών του επισκέψεων: θα λειτουργήσει σαν ερμηνευτής λέγοντας τραγούδια άλλων δημιουργών.
pic6

Το πρόγραμμα του Ιουνίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχει ως εξής:


6-7 Ιουνίου: Χαμηλή Πτήση στην Ταράτσα (Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη). Με τους: Αφροδίτη Μάνου - Μαρία Κηλαηδόνη. Κωμικό Μπουμ (Μακαλιάς - Ρούμπος - Σαρακατσάνης - Αγγελόπουλος)

13-14 Ιουνίου: Ελληνοφρενοβλαβίωση (Επιθεώρημα). Με τους: Σπύρο Γραμμένο - Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη - Μάκη Παπαδημητρίου. Stand up comedy: Γιώργος Χατζηπαύλου.

20-21 Ιουνίου: Ιδανικές Φωνές (Η επιστροφή της Μαγιοπούλας). Με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά. Συμπράττει η Μαρία Παπαγεωργίου. Stand up comedy: Θωμάς Ζάμπρας.

27-28 Ιουνίου: Αν ζούσαμε σ’ άλλη εποχή (Ρομάντζο στην Ταράτσα). Με τη Μαρίζα Ρίζου. Συμμετέχει ο Θοδωρής Μαυρογιώργης. Stand up comedy: Δημήτρης Δημόπουλος.

Από τη χθεσινή μάζωξη «διέρρευσαν» και άλλα ονόματα και άλλες επισκέψεις των επομένων μηνών. Ο «ασυγκράτητος» και γενναιόδωρος Θέμης Καραμουρατίδης, για παράδειγμα, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και μας αποκάλυψε το πολύ ενδιαφέρον δικό του concept: το Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να φέρει κοντά -με φιλόξενο ηχοτοπίο τα δικά του λαϊκά τραγούδια- τη Μελίνα Κανά και την Κατερίνα Κούκα. Σημαντικό όνομα που ακούστηκε, επίσης ως μελλοντική συμμετοχή, εκείνο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν πέρυσι από την Ταράτσα του Φοίβου δημιουργώντας ανεπανάληπτο προηγούμενο. Ο πήχης έχει ανέβει, αλλά άπαντες οι συντελεστές είναι ικανοί για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Μακάρι να τα ζήσουμε. Για μένα, προσωπικά, άχαστη παραμένει η πρεμιέρα με το αφιέρωμα στο Λουκιανό Κηλαηδόνη, αλλά και η βραδιά με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Συντελεστές:

Μουσικοί:

Πλήκτρα: Κωστής Χριστοδούλου
Τύμπανα: Σωτήρης Ντούβας
Μπάσο: Yoel Soto
Κιθάρες: Θοδωρής Κότσυφας

Κείμενα: Φοίβος Δεληβοριάς - Ελένη Γκασούκα
Σκηνοθεσία: Άγγελος Τριανταφύλλου, Νατάσσα Τριανταφύλλη

Σκηνικά κουστούμια: Ελένη Στρούλια, Ζαΐρα Φαληρέα
Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός Φώτων: Παναγιώτης Τσεβρένης

Σχεδιασμός Αφίσας: Μυρτώ Δεληβοριά
Φωτογραφίες, Βίντεο: Δημήτρης Μακρής
Art work προσαρμογές: Δημήτρης Μακρής, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Κινηματογράφηση: Χρήστος Γκίνης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!