H Στανίση στο Θηβαίο: «Είσαι βελούδο ρε μάγκα…»

(VIDEO & PHOTOS) Η παραγγελιά της Κατερίνας Στανίση στον Χρήστο Θηβαίο σε μια ιδιαίτερη παράσταση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/04/2017
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Βρεθήκαμε στο ΙΛΙΟΝ PLUS, στην ιδιαίτερη παράσταση «Οι πεντάμορφοι και το κέρας», δια χειρός Ηλία Καρελλά.

Η Κατερίνα Στανίση συνάντησε τους δαίμονες των εγχόρδων String Demons και τον Καραγκιόζη σε μια ανατρεπτική παράσταση -αυτή τη φορά αυστηρώς ακατάλληλη δια ανηλίκους- που εμπνεύστηκε ο σύγχρονος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς και ενώνει τρεις διαφορετικούς πόλους. Το ιδιαίτερο αυτό θέαμα παρουσιάστηκε μόνο για δύο βραδιές στο ΙΛΙΟΝ PLUS και όπως λένε οι συντελεστές του θα ξαναπαρουσιαστεί κάποια στιγμή, άγνωστο, προς το παρόν, πότε και που. Εμείς το ευχόμαστε πάντως…

Η βραδιά της προηγούμενης Παρασκευής είχε στο μενού και την… από σπόντα, απρογραμμάτιστη συνάντηση της Κατερίνας Στανίση με τον Χρήστο Θηβαίο, ο οποίος, λόγω της συνεργασίας του με τον Ηλία Καρελλά, τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής, βρέθηκε στο ακροατήριο. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός κλήθηκε από τον Ηλία Καρελλά και την Κατερίνα Στανίση στην σκηνή για να τραγουδήσει κάτι και εκείνος δεν το αρνήθηκε. Ανέβηκε λοιπόν και τραγούδησε τον «Παλιό στρατιώτη». Και μετά ήρθε παραγγελιά της Κατερίνας Στανίση που του είπε «τώρα όμως θα πεις και ένα τραγούδι για πάρτι μου, ξέρεις ποιο… εκείνο το νταλκαδιάρικο… αυτό το… πάρε και σκοινί και σαπούνι…». Ο Χρήστος Θηβαίος, έπιασε το… υπονοούμενο και τραγούδησε α καπέλα το περίφημο και πολυτραγουδισμένο «Πόσο πολύ σ αγάπησα», αφιερωμένο βέβαια στην Κατερίνα Στανίση, την οποία κρατούσε αγκαλιά. Χαμηλόφωνα εκείνη τραγούδησε μαζί του το ρεφρέν και μετά σκύβοντας στο μικρόφωνο του είπε «Βελούδο είσαι ρε μάγκα…». Μετά τη μικρή διακοπή για ένα φιλί, ο Χρήστος Θηβαίος συνέχισε το τραγούδι του για να τον χειροκροτήσει θερμά το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το μαγαζί της οδού Πατησίων και Κοδριγκτώνος.
stans05.jpg
Όμως όπως αναφέραμε στην αρχή του κειμένου αφορμή για να βρεθούμε εκεί ήταν ο Ηλίας Καρελλάς και η ευρηματική ιδέα του να φέρει και να δέσει στην ίδια σκηνή τρία διαφορετικά στοιχεία με τρόπο μοναδικό και εμπνευσμένο σε μια παράσταση που έχει τίτλο «Οι Πεντάμορφοι και το κέρας». Ο ένας πόλος ήταν το θέατρο σκιών, με έναν Καραγκιόζη κατάλληλο μόνο για ενήλικες θεατές, αφού μαζί με τον Χατζηαβάτη πιάνουν τις γυναίκες τους Αγλαΐα και Ευτέρπη να τους απατούν. Ο άλλος πόλος ήταν το λαϊκό τραγούδι που εκπροσώπησε επάξια η Κατερίνα Στανίση, η οποία τραγούδησε όχι μόνο τα δικά της σουξέ «Αναστατώνομαι», «Συγγνώμη κύριε ποιος είστε» και «Σ’ έχω κάνει Θεό», αλλά και Τσιτσάνη και Καλδάρα και άλλα κλασικά λαϊκά. Ο τρίτος πόλος ήταν οι Sting Demons, ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντουνη, οι οποίοι φέρνοντας το δικό τους χρώμα και με τις υπέροχες διασκευές τους σε βιολί και τσέλο ερμήνευσαν από τα «Καγκέλια» ως το «Prelude» της Lady Gaga, ενώ «μπήκαν» και στο «Σ’ έχω κάνει Θεό».
stans6.jpg
Αυτό ήταν και το ενδιαφέρον άλλωστε, ότι τα τρία «υλικά» που χρησιμοποίησε ο Ηλίας Καρελλάς έδεσαν υπέροχα μεταξύ τους, έπαιξαν με τα όρια ανάμεσα στα είδη, σεβάστηκε το ένα το άλλο και τελικά το καθένα έδωσε αλλά και πήρε… δημιουργώντας κάτι γοητευτικά διαφορετικό.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!