H πρεμιέρα του Release Athens ήταν reggae!

Εικόνες και σχολιασμός από τη χθεσινή βραδιά στη Πλατεία Νερού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όμορφα άνοιξε η καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν με ταιριαστή reggae μουσική στο Release Athens. Πριν ακόμη καλά καλά νυχτώσει πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου, και είχε δημιουργήσει μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Όλο αυτό το ρεύμα γύρω από την reggae μουσική που δίνει το «παρών» σε διάφορα event στην πόλη, ενώθηκε και ήταν στην πρεμιέρα του Release.

Λίγο μετά τις 9 ανέβηκε στην σκηνή μπορστά στα περίπου 10.000 κόσμο το θρυλικό τζαμαϊκανό συγκρότημα από το Kingston, οι Third World. Επί μισή ώρα ήταν μαζί τους στην σκηνή, κι ενώ ετοιμαζόντουσαν να βγουν, το μεγάλο όνομα της βραδιάς και φίλος, ο Damian Marley, ο οποίος έκανε την παραγωγή του νέου δίσκου τους "Loving You Is Easy".
Thirld World 1
Με 7 άτομα επί σκηνής και ανάμεσά τους δύο ιδρυτικά μέλη από το 1973, ο κιθαρίστας Stephen “Cat” Coore” - έπαιξε κι ένα κομμάτι σόλο τσέλο - καθώς και ο μπασίστας Richard Daley. Ο “Cat” έπαιζε με άταστη ηλεκτρική κιθάρα και μοιραζόταν τα φωνητικά με τον βασικό τραγουδιστή τους εδώ και πέντε χρόνια, AJ Brown.

Η σκηνική τους παρουσία ήταν εξαιρετική, όλες φάτσες από εκείνες τις τζαμαϊκανές που θέλουμε να βλέπουμε όταν ακούμε ένα αυθεντικό reggae συγκρότημα. Στις 10.10 το βράδυ έπαιξαν και την μεγάλη επιτυχία τους “Try Jah Love” του 1982 που ήταν από τα standard κομμάτια των ντισκοτέκ της εποχής.

Εν συνέχεια μετά από τρία τέταρτα προετοιμασία του stage εμφανίστηκε στις 11.05 ο Damian Marley με μια σημαία της Τζαμάικα στα χέρια ενώ έπαιζε ένα πολύ καλό βίντεο με την ιστορία των ρασταφάρι. Ο κόσμος τον υποδέχθηκε με ενθουσιασμό έχοντας στο νου ότι κάποια στιγμή θα παίξει και κάτι από τον πατέρα του, τον Bob Marley. Έτσι μετά από καμιά ώρα έγινε, με το “Rastaman Vibration”, από τον ομώνυμο δίσκο του 1976.
Damian Marley 1
Ο Damian ήταν υπερκινητικός στην σκηνή και σίγουρα ένας σπουδαίος performer με μαλλιά rasta που έφταναν χωρίς υπερβολή λίγο πριν το πάτωμα. Η reggae που παίζει είναι σύγχρονη σε σχέση με τον ήχο του 70 όπως και ο λόγος του. Όλα κύλησαν όμορφα και η Τζαμάικα έκανε στάση στο Παλιό Φάληρο σε μια γεμάτη παλμό βραδιά.

Νωρίτερα εμφανίστηκε η 32 χρονη τραγουδίστρια reggae-pop Hollie Cook, κόρη του ντράμερ των Sex Pistols, Paul Cook, της οποίας η μητέρα ήταν backing singer στους Culture Club και είναι ανιψιά του Boy George.
Hollie Cook
Απόψε τα σπουδαία στο Release Athens με τον Iggy Pop και τους James!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!