H πρεμιέρα του «Ερωτόκριτου» με την Αρετή Κετιμέ στο Θέατρο Κάππα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS & VIDEO) Η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά, επτά χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του, παρουσιάζει το αριστούργημα της Κρητικής λογοτεχνίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως και τις μέρες μας, στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα. Με νέα σκηνοθετική και εικαστική ματιά που μπλέκει πολύ όμορφα το θίασο των ηθοποιών με το θέατρο σκιών, τις κούκλες και τις βιντεοπροβολές, αλλά και επιρροές από τον Ελ Γκρέκο κι άλλους δημιουργούς της εποχής, ο «Ερωτόκριτος», το πιο τρυφερό παραμύθι ζωντανεύει για τους μικρούς φίλους του θεάτρου, κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Στην παράσταση, το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ, η οποία εκτός απ’ το υπέροχο τραγούδισμά της, έχει κι ένα μικρό ρόλο, συναντά τη λύρα, το λαούτο και άλλα παραδοσιακά όργανα που παίζουν ζωντανά επί σκηνής οι Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης & Έκτορας Κυριάκου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι Ζαχαρούλα Κληματσάκη ως Αρετούσα, Νικόλας Φραγκιουδάκης ως Ερωτόκριτος, Ιωάννα Μυλωνά ως βασίλισσα και Φάνης Παυλόπουλος ως βασιλιάς, ενώ ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία, προσφέροντας συγκίνηση, αλλά και γέλιο. Στο ρόλο του συγγραφέα ακούγεται η φωνή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα, καλεσμένοι της Αρετής Κετιμέ και πραγματικά την ευχαριστηθήκαμε. Παραβρέθηκαν επίσης, πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι μουσικοί Σωτήρης Παπατραγιάννης & Δημήτρης Κρανίδας του συγκροτήματος Kompania, ο Γιώργος Κοτσίνης, ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης από τους Ματ σε 2 Υφέσεις, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, ο Μιθριδάτης από τα Ημισκούμπρια, οι ηθοποιοί Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης & Άλκης Κούρκουλος και πολλοί άλλοι. Στο τέλος της παράστασης ο Ηλίας Καρελλάς ανέβηκε στη σκηνή κι ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, αλλά και τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει επάνω τους «αφανείς ήρωες», όπως την ενδυματολόγο Αγγελική Μπόζου.

Ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ, με κρητικά κεράσματα!

Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Πεδίον του Άρεως
Κρατήσεις: 210 7777104 & 210 7777124
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30 και οργανωμένες για σχολεία, από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 10.30.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!