H αυθεντικότητα του Χατζιδάκι και η ρωγμή που απαιτείται

(VIDEO & PHOTOS) Στην αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου της παράστασης «Μάνος Χατζιδάκις - Ελλάς η χώρα των ονείρων και τραγούδια από το θέατρο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το προσεχές Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο παρουσιάζονται έργα του Μάνου Χατζιδάκι από το θέατρο, αλλά και σε πρώτη παρουσίαση το έργο «Ελλάς η χώρα των ονείρων». Στη συναυλία που γίνεται με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Χατζιδάκι συμμετέχουν οι τραγουδίστριες Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Δήμητρα Σελεμίδου, ενώ το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις» διευθύνει ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός. Η παράσταση είναι από μέρες sold out, γεγονός που δεν εμπόδισε τους συντελεστές της να παραχωρήσουν σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μια συνέντευξη τύπου.

Ο Γιώργος Χατζιδάκις, αφού παρουσίασε τη δομή της Σαββατιάτικης συναυλίας (α’ μέρος: το ακυκλοφόρητο έργο «Ελλάς η χώρα των ονείρων» με ερμηνεύτρια τη Δήμητρα Σελεμίδου - β’ μέρος: θεατρικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με ερμηνεύτρια την Ελεωνόρα Ζουγανέλη), χαρακτήρισε τη συνάντηση των δύο ερμηνευτριών με το έργο του Χατζιδάκι ως ευτυχές γεγονός. Παράλληλα, είπε για το Λουκά Καρυτινό ότι είναι ο μόνινος μουσικός εκπρόσωπος του έργου του Μάνου Χατζιδάκι, για να καταλήξει μιλώντας για «αυθεντικότητα» στις ερμηνείες του έργου του σπουδαίου συνθέτη, που, όπως τόνισε, απαιτούν από τους καλλιτέχνες και «μια ρωγμή».

Από τη μεριά του, ο Λουκάς Καρυτινός τόνισε πως, όποτε δουλεύουν πάνω σε έργα του Μάνου Χατζιδάκι με την ορχήστρα, οι μέρες κυλούν όμορφα και δημιουργικά. Τόνισε, επιπλέον, ότι στο σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» υπάρχουν μουσικοί που συνεργάστηκαν με τον ίδιο το συνθέτη και επεσήμανε ότι στο πρώτο μέρος της συναυλίας συμπράττει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με μεγάλη σεμνότητα, δήλωσε πως προσέγγισε (και εξακολουθεί να προσεγγίζει) το υλικό σα μαθήτρια και πως πέρασε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής όλα τα στάδια μια τέτοιας: υπήρξε επιμελής, καλή, κακή, αλλά δούλεψε με όλο το πάθος και την αγάπη της για να κερδίσει (τελικά) την αποδοχή του μαέστρου και των συνεργατών της.

Η νεότερη της παρέας Δήμητρα Σελεμίδου δήλωσε χαρούμενη, ευτυχής και συγκινημένη, ενώ με έμφαση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους συνεργάτες της.
photozouiro01.jpg
Στο τέλος της συνέντευξης, ο Γιώργος Χατζιδάκις αποκάλυψε ότι η συνεργασία με τις δυο ερμηνεύτριες δεν ολοκληρώνεται εδώ, αλλά θα συνεχιστεί στα επόμενα τρία χρόνια και στο πλαίσιο εκτεταμένων παρουσιάσεων του έργου του Μάνου Χατζιδάκι. Υπάρχει, όπως αποκάλυψε, αρκετό ακυκλοφόρητο υλικό του σπουδαίου συνθέτη.

Για το κλείσιμο της συνάντησης, οι συντελεστές άφησαν το καλύτερο: ένα τραγούδι της πρόβας τους σε «πριβέ» εκτέλεση. Πιο συγκεκριμένα, ακούσαμε το «Μανούλα μου» (στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης) από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στο βίντεο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!