Γλυκερία & Γιώργος Μαργαρίτης μαζί!

(VIDEO & PHOTOS) Μια βραδιά με εκπλήξεις στο Μαρούσι.
Γλυκερία & Γιώργος Μαργαρίτης μαζί! Φωτογραφίες: Konstantina Sarri Photography
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια βραδιά ξεχωριστής διασκέδασης πραγματοποίησε η Γλυκερία το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου και της καλοκαιρινής της περιοδείας.

Στο πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Στέλιος Φωτιάδης θέση είχαν τραγούδια απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου που τιμά η Γλυκερία, οι προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και η πρόσφατη διασκευή του τραγουδιού «Θάλασσες» (Μάριου Τόκα - Σαράντη Αλιβιζάτου) που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Σαράντης Αλιβιζάτος έδωσε το παρών στη συναυλία, για ν’ ακούσει το τραγούδι του στη νέα του μορφή, σε μια από τις πρώτες ζωντανές μεταδόσεις του, ενώ στην εξαιρετική πολυμελή ορχήστρα της Γλυκερίας, με «αφορμή» τη νέα διασκευή προστέθηκε ένα νέο μέλος, ο Φοίβος Μποζάς με το σαξόφωνό του.

Ξεχωριστή θέση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν και τραγούδια δυο σπουδαίων ανθρώπων της Τέχνης, που έζησαν στο Μαρούσι: του Νίκου Γούναρη και του Ευγένιου Σπαθάρη. Έτσι, μεταξύ άλλων ακούστηκαν τα «Γλυκά μου μάτια», «Ο μήνας έχει εννιά» & «Άρχισαν τα όργανα» που πρωτοτραγούδησε ο Νίκος Γούναρης και «Για την Ελλάδα», μια σύνθεση Στέλιου Φωτιάδη σε στίχους Πάνου Φαλάρα, που η Γλυκερία δισκογράφησε το 1992 μαζί με τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Πριν 4 χρόνια, μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση -τότε- πέντε χρόνων από το θάνατό του, η Γλυκερία είχε πραγματοποιήσει συναυλία - αφιέρωμα στον Ευγένιο Σπαθάρη, πάλι στο Μαρούσι & με τον Βασίλη Προδρόμου στο πλευρό της.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η παρουσία του Γιώργου Μαργαρίτη, που ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τη Γλυκερία, κυριολεκτικά ξεσηκώνοντας το κοινό: «Ο σκληρός χωρισμός» των Μπακάλη - Βίρβου & «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη.

Σημειώνεται πως η Γλυκερία θα συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται για τα 40 χρόνια του Γιώργου Μαργαρίτη στο τραγούδι, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή πέντε συνθετών και άλλων τραγουδιστών.

Τη βραδιά στο Μαρούσι άνοιξε ο σταθερός συνεργάτης της Γλυκερίας, Βασίλης Προδρόμου. Τις ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Στέλιος Φωτιάδης. Έπαιξαν: Γιώργος Ρόκας μπουζούκι, Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρες, Φοίβος Μποζάς σαξόφωνο, Ζήσης Σκλαβουνάκης βιολί, Δημήτρης Καπηλίδης πιάνο, Πέτρος Πελέλης τύμπανα και Πόλυς Πελέλης μπάσο. Στον ήχο ήταν ο Νίκος Ρούντος, ενώ στα φώτα ο Παναγιώτης Φερδινάλλης.

Φωτογραφίες & βίντεο: Κωνσταντίνα Σαρρή & Χρήστος Λουκάκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!