Γλυκερία & Dasho Kurti λίγο πριν το Μέγαρο! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Ένα πολυεθνικό πρόγραμμα. Μεσόγειος & Βαλκάνια. Γλυκερία, Dilek Koç, André Maia & Dasho Kurti, δηλαδή
Γλυκερία & Dasho Kurti λίγο πριν το Μέγαρο! (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ) Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ελλάδα, Τουρκία, Πορτογαλία και Αλβανία με τα τραγούδια τους, σε μια παράσταση! Κι όλα αυτά, θα παρουσιαστούν στον πλέον καλοκαιρινό χώρο του κέντρου της Αθήνας, τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.

Χθες βράδυ, βρεθήκαμε στο στούντιο Sofita, όπου η Γλυκερία και το πολυμελές επιτελείο της προβάρουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, υπό την επιμέλεια του Στέλιου Φωτιάδη που έκανε τις ενορχηστρώσεις. Η ίδια γλυκύτατη κι ενεργητική όπως πάντα, είτε εν ώρα πρόβας, είτε εν ώρα παράστασης, μεστή κι εκφραστική. Ακούσαμε να προβάρουν τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα «της αγάπης & της Μεσογείου», μέσα σε ένα εύθυμο κλίμα, με χιούμορ, σημασία στη λεπτομέρεια και ιδιαίτερη φροντίδα για το «αίσιο» του αποτελέσματος.  

«Η Μεσόγειος λένε ότι χωρίζει τις χώρες, εγώ λέω ότι τις ενώνει» δηλώνει η Γλυκερία και αυτό το πρόγραμμα θα είναι ένα «οδοιπορικό» στα μέρη που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα, με τραγούδια από την Τουρκία, την Αλβανία, σεφαραδίτικα, εβραϊκά, πορτογαλικά φάδο, γαλλικά, ελληνόφωνα της κάτω Ιταλίας, ιταλικά και βεβαίως ελληνικά με παραδοσιακά στοιχεία. Παράλληλα, θα ακουστούν τραγούδια της αγάπης γραμμένα από μεγάλους έλληνες δημιουργούς. Όλα αυτά υπό το πρίσμα τεσσάρων καλλιτεχνών, από τέσσερις διαφορετικές χώρες και μια κοινή αγάπη: τη μουσική.

Τη «χωρίς εκπτώσεις» ορχήστρα απαρτίζουν έντεκα σπουδαίοι μουσικοί οι οποίοι παίζουν παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα. Μαζί τους και ο Βασίλης Προδρόμου, σταθερός συνεργάτης της Γλυκερίας το τελευταίο διάστημα, που παίζει και τραγουδάει.

Μέχρι την Παρασκευή, λοιπόν, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση του προγράμματος στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ καθώς και μια πρόσφατη συνέντευξη της Γλυκερίας εδώ

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!