Γλυκερία - «Αποκλειστικά Σουγιούλ» στο Badminton

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Δύο κυριολεκτικά μοναδικές βραδιές, αποκλειστικά με τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
τα περισσότερα εκ των οποίων τραγούδησε για πρώτη φορά στο κοινό, πραγματοποίησε η Γλυκερία την Παρασκευή 7 & το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton. Ήμασταν εκεί την πρώτη και πραγματικά απολαύσαμε πάνω απ’ όλα την ερμηνευτική δεινότητα της Γλυκερίας και την εκπληκτική ικανότητα που έχει να ελίσσεται απ’ το ένα είδος τραγουδιού στο άλλο, σε συνδυασμό με τη γλυκύτητα που τη χαρακτηρίζει.

Η βραδιά είχε τα πάντα. Ξεκίνησε με λίγα λεπτά πρόζας, αφού ο Μιχάλης Κουμπιός συνθέτης κι ο ίδιος, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «Τα τραγούδια μας κι ένας συνθέτης» στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε με το δικό του τρόπο το καλλιτεχνικό προφίλ του συνθέτη Σουγιούλ, ενός πολυγραφότατου δημιουργού της γενιάς του μεσοπολέμου, που έγραψε σε όλες τις φόρμες και τα στιλ. Τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, πατριωτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα και σχεδόν πάντα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Η έκπληξη για μας ήταν η παρουσία της Ηρούς & της Αλίκης, δύο εκ των τριών κορών του συνθέτη επί σκηνής, οι οποίες μοιράστηκαν με το κοινό αναμνήσεις από τον πατέρα τους.
Στη συνέχεια η Athens Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τη Γλυκερία άνοιξε το μουσικό κομμάτι με μια ορχηστρική σύνθεση του Μιχάλη Σουγιούλ, για να υποδεχτεί τη Γλυκερία. Η ερμηνεύτρια μας ενημέρωσε πως η βραδιά θα ηχογραφηθεί, με σκοπό να εκδοθούν σε CD οι ερμηνείες της στο ρεπερτόριο αυτό. «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Κάτι με τραβάει κοντά σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Άρχισαν τα όργανα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα», «Ο τραμπαρίφας» και πολλά άλλα τραγούδια ακούστηκαν, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, ενώ επί σκηνής εναλλάσσονταν ζευγάρια της ομάδας χορού «Pasión del Tango» με εκπληκτικές τάνγκο και βαλς χορογραφίες, αλλά κι ένα ιδιαίτερο ζεϊμπέκικο στον «Παντρεμενάκια» που ερμήνευσαν ο Μπάμπης Τσέρτος, ο οποίος συμμετείχε εκτάκτως στη βραδιά με μερικά τραγούδια, και ο Ανδρέας Μαζαράκης, γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Ανδρέα Μαζαράκη στον πρόσφατο χαμό του Φώτη Πολυμέρη. «Ένας κόσμος βαρβάρων αποφασίζει για μας. Πριν από μια βδομάδα η Αθήνα αποχαιρέτησε ένα από τα τρία αγαπημένα της παιδιά. Μετά το Γούναρη, μετά το Μαρούδα, αποχαιρέτησε το γλυκύτατο Πολυμέρη. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν από μένα προσωπικά. Όλοι επέδειξαν έκπληξη. Στην κηδεία του δεν υπήρχε ούτε ένα στεφάνι. Ούτε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Δε ξέρω αν μια τέτοια χώρα αντέχει. Κι αν αντέξει, θα είναι από εσάς, από εμάς. Είμαστε ολομόναχοι. Άμα το καταλάβουμε, όλα θα έρθουν μόνα τους…» είπε, ενώ ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος!».

Με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα στο κατάμεστο – παρά την πρωινή βροχή - προαύλιο του Badminton, ο χώρος του οποίου θυμίζει παλιές, καλές εποχές «αναψυκτηρίου». Η Γλυκερία αποχώρησε καταχειροκροτούμενη για να επανέλθει για encore, επαναλαμβάνοντας τρία από τα τραγούδια του προγράμματος, μαζί με το Μπάμπη Τσέρτο. Όσοι δε μπόρεσαν να παραβρεθούν, ας μείνουν συντονισμένοι για την κυκλοφορία του δίσκου.

Φωτογραφίες: Χρύσα Σοφρωνά




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!