Γλυκερία - «Αγάπη, δύναμη & φως στις καρδιές σας»!

(VIDEO & PHOTOS) Η πρώτη βραδιά της Γλυκερίας στον Πειραιά συνέπεσε με την ονομαστική της γιορτή και γιορτάστηκε δεόντως!
Γλυκερία - «Αγάπη, δύναμη & φως στις καρδιές σας»! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Τα τραγούδια μια σταλιά
μα οι γλώσσες τους ροδάνια,
μου ‘παν τόσα μυστικά
που γεμίζουν δυο ποτάμια.

Αν απόψε στη γιορτή
δε θα βρω να πω δυο λέξεις,
τι να πεις για μια ζωή,
πόσους φίλους να χωρέσεις.

Οι στίχοι αυτοί που έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου, μελοποίησε ο Μίλτος Πασχαλίδης και επανεκτέλεσε η Γλυκερία στον τελευταίο δίσκο της «Ακολούθησα ένα αστέρι», περιγράφουν με ακρίβεια τα συναισθήματά μας, το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017, στην πρώτη εμφάνιση της Γλυκερίας στο Κρεμλίνο του Πειραιά, που συνέπεσε με την ονομαστική γιορτή της.

Η Γλυκερία «κέρασε» τραγούδια, κέρασε ακόμα και ατομικά γλυκάκια τον κόσμο που την τίμησε με την παρουσία του τη βραδιά αυτή, αλλά κυρίως κέρασε εξαιρετικές ερμηνείες, με τον τρόπο που την καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια -σχεδόν μια ζωή- στις καρδιές των φίλων της.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος, που ξεκίνησε, όπως σχεδόν πάντα τελευταία, με τον εξαιρετικό Βασίλη Προδρόμου, περιείχε μεταξύ άλλων επιτυχίες του προσωπικού της ρεπερτορίου, κάποιες από τις οποίες δεν ακούγονται συχνά, όπως τα «Δρόμο άλλαξε ο αέρας», «Πάρε με απόψε, πάρε με», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Σε μια σχεδία», «Κρυφτό», «Δεν έχω πολλά», αρκετά τραγούδια του νέου δίσκου, όπως «Τι τραγούδι να σου πω», «Πατρίδα», «Ακολούθησα ένα αστέρι» & «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», αλλά και τα «Αστεία όνειρα», τη συμμετοχή της στο δίσκο των Πλέγμα.

Το δεύτερο μέρος κινήθηκε σε πιο λαϊκά μονοπάτια, με τη Γλυκερία, πάντα ευδιάθετη κι επικοινωνιακή, σε τραγούδια όπως τα «Χαμοπούλια», «Πριγκηπέσσα», «Υπάρχω», «Σ’ αναζητώ», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», «Πίνω και μεθώ» και άλλα πολλά που ξεσήκωσαν το κοινό. Το φινάλε έγινε με το «Μέχρι να βρούμε ουρανό», όπου η Γλυκερία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο και τους φίλους της και να στείλει τις προσωπικές της ευχές σε όλους: «Αγάπη, δύναμη & φως στις καρδιές σας»!

Οι παραστάσεις της Γλυκερίας, σε μια εποχή που χρειαζόμαστε τόσο τη ψυχαγωγία, όσο και τη διασκέδαση, αλλά χωρίς εκπτώσεις για τ’ αυτιά μας, για μένα είναι πάντα ό,τι καλύτερο, καθώς καταφέρνει με άνεση να τα συνδυάζει όλα. Να είναι πάντα καλά, να μας τραγουδάει, όπως αυτή ξέρει, για πολλά χρόνια ακόμα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Στέλιος Φωτιάδης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Ρόκας μπουζούκι, Ζήσης Σκλαβουνάκης βιολί, Κωνσταντίνος Φωτιάδης κιθάρες, Dasho Kurti ακορντεόν (+ τραγούδι), Δημήτρης Καπηλίδης πιάνο, Πόλυς Πελέλης μπάσο, Άγγελος Κουσάκης κρουστά, Γιάννης Ψάλτης τύμπανα. Στον ήχο ήταν ο Νίκος Ρούντος και στα φώτα ο Παναγιώτης Φερδινάλης.

Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής της περιοδείας με τη Μαρινέλλα & την Ελένη Βιτάλη και μετά από την εμφάνισή της στην Οδό Ονείρων της Χαλκίδας στις 19 Μαΐου, η Γλυκερία θα εμφανιστεί ξανά στο Κρεμλίνο, το Σάββατο 20 Μαΐου.

Info:


Σάββατο 20 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί, 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων

Kremlino
Καραΐσκου 119, Πειραιάς
Τηλ. 210 410 0010

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!