Γιώργος Μαργαρίτης στο Άλσος Βεΐκου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι». Αυτός ήταν ο τίτλος αλλά και η ουσία της παράστασης του Γιώργου Μαργαρίτη στο…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Άλσος Βεΐκου την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Σπουδαία τραγούδια και σπουδαίες ερμηνείες από έναν ερμηνευτή που διανύει την καλύτερη ίσως περίοδο της πολύχρονης καριέρας του.

Όπως χαρακτηριστικά προλόγισε τη συναυλία ο διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης: «Ο Γιώργος Μαργαρίτης στην γόνιμη και μεστή ωριμότητά του είναι σε θέση να υπογραμμίσει την ομορφιά και αξία των μεγάλων και κλασικών στιγμών του λαϊκού μας τραγουδιού. Με τη βιωματική σχέση που έχει με το συγκεκριμένο ρεπερτόριο, την προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία του, την τέχνη και τεχνική του, την ψυχή και την αλήθεια του μπορεί να φωτίσει ακόμα και αθέατες πτυχές αυτών τραγουδιών που ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια – τηρουμένων λιγοστών εξαιρέσεων - έχουν “κακοπέσει” σε πίστες, μουσικές σκηνές αλλά και άλλους μεγαλόσχημους χώρους

Στεκόμενος στο project «Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι» ο Κώστας Μπαλαχούτης συμπλήρωσε: «Με το Γιώργο είμαστε και κατά μία έννοια συνεργάτες και φίλοι. Ακούσαμε μαζί αμέτρητες ώρες χιλιάδες τραγούδια. Διαμάντια της ανώνυμης δημιουργίας, του σμυρνέικου, του ρεμπέτικου και του κλασικού λαϊκού. Ξεκινήσαμε από τα παραδοσιακά και περάσαμε στον Χατζηχρήστο, στο Βαμβακάρη, στον Τσιτσάνη, στον Παπαϊωάννου, στο Μητσάκη, στο Χιώτη, στον Καλδάρα, στο Δερβενιώτη, στην Παπαγιαννοπούλου, στον Τσάντα, στον Βίρβο, στον Κολοκοτρώνη, στον Πυθαγόρα και άλλους διαλεκτούς. Στη συνέχεια πήγαμε στις γειτονιές του «εντέχνου»: Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Πλέσσας, Λειβαδίτης, Γκάτσος, Λευτέρης Παπαδόπουλος… και περιδιαβαίνοντας φτάσαμε στο σήμερα στον Τάκη Σούκα, το Θανάση Πολυκανδριώτη και το Χρήστο Νικολόπουλο. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο δίσκος “Ένας αιώνας λαϊκό τραγούδι” που η ηχογράφησή του ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες. Κάπως έτσι προέκυψε η ομώνυμη παράσταση που σήμερα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε…»

Και πράγματι ο κόσμος που γέμισε το ανοιχτό θέατρο γεύτηκε τα «δώρα» του ερμηνευτή, διασκέδασε, τραγούδησε, γλέντησε, χόρεψε και «ξέδωσε» με την καρδιά του. Βρήκε βάλσαμο και παρηγοριά σε άσματα «λατρεμένα» που έχουν χαράξει το μουσικό μας DNA με ανεξίτηλα χνάρια. Και βέβαια ένας Μαργαρίτης μοναδικός, μάστορας πραγματικός στις ερμηνείες, συγκλονιστικός σε κάθε του «πάτημα» σε κάθε του «φράση». Τον πλαισίωναν δύο ταλαντούχες ερμηνεύτριες, η «ψυχωμένη» Ντένια Κουρούση -με θητεία στο πάλκο αλλά και ξεχωριστές εντυπώσεις από τον πρόσφατο προσωπικό της δίσκο- και η γοητευτική Χριστίνα Γαλιάτσου.

Υψηλών κυβικών η ορχήστρα με προεξέχοντες το μαέστρο Γιώργο Παγιάτη και τον «μπουζούκαρο» Μανώλη Καραντίνη.

Ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς το ντουέτο του Μαργαρίτη με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στο «Αγριολούλουδο» η οποία δήλωσε πως ήρθε με χαρά να απολαύσει το φίλο και συνάδελφό της σε αγαπημένα της τραγούδια αλλά και το σμίξιμο του ερμηνευτή με το Θανάση Πολυκανδριώτη και τις θεϊκές πενιές του στο μπουζούκι στα «Γιατί Θεέ μου η ζωή» και «Τα πήρες όλα κι έφυγες».

Για το φινάλε τρία τραγούδια απ’ το προσωπικό «οπλοστάσιο» του Μαργαρίτη: «Το καλύτερο μπεγλέρι», «Πεθαίνω για σένα» και «Στο κελί 33» που ξεσήκωσε ζεϊμπεκιές μπροστά στη σκηνή από μεσήλικες, νεαρούς και νεαρές μέχρι και «πιτσιρίκια».

Πάντα τέτοια!

Φωτογραφίες: Πάνος Παπαϊωάννου
Video: Κίκα Α. Ρόκα


 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!