Γιώργος Μαργαρίτης: Η γιορτή του λαϊκού τραγουδιού

(VIDEO & PHOTOS) Τα 40 χρόνια του στο τραγούδι γιορτάστηκαν παρέα με φίλους & συνεργάτες σε μια μεγάλη συναυλία.
Γιώργος Μαργαρίτης: Η γιορτή του λαϊκού τραγουδιού Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιώργος Μαργαρίτης πραγματοποίησε μια μεγάλη συναυλία για τα 40 χρόνια του στο τραγούδι στο Θέατρο Βράχων, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Τίτλος της «Άκου τι θα πω». Ο Γιώργος Μαργαρίτης είχε υποσχεθεί μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και απροσδόκητες ερμηνείες σ’ αυτή τη γιορτή του λαϊκού τραγουδιού και κράτησε το λόγο του, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες τραγούδησαν κομμάτια που -επί το πλείστον- δεν είχαν ξανατραγουδήσει ζωντανά, καθώς οι πρώτες εκτελέσεις τους ανήκουν στον ίδιο.

Τη βραδιά άνοιξε ο συγγραφέας & διευθυντής του Ogdoo.gr, Κώστας Μπαλαχούτης, που μίλησε για την πολύχρονη πορεία του Γιώργου Μαργαρίτη στο τραγούδι, λέγοντας χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων πως ο Μαργαρίτης είναι «Λαϊκός Τραγουδιστής με Λ και Τ κεφαλαία και βαριά», ενώ την εικόνα τους για εκείνον περιέγραψαν και όλοι οι συμμετέχοντες.

Μαζί του στη σκηνή βρέθηκαν οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάκης Σούκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που τον συνόδευσαν στα τραγούδια που του έγραψαν, όπως τα «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ζήλεια που ‘χει η αγάπη», «Αψέντι» και «Πεθαίνω για σένα» αντίστοιχα, καθώς και οι τραγουδιστές Γλυκερία, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Μάστορας, Χριστιάνα Γαλιάτσου & Πέτρος Σκάρος, από τους οποίους ακούσαμε τραγούδια σαν τα «Μα τι λέω», «Εσύ μου μιλάς στην καρδιά μου» (Γλυκερία), «Στον καθρέφτη σου» (Γιάννης Κότσιρας), «Πώς να σε ξεχάσω» (Γιώτα Νέγκα), «Δε με νοιάζει» (Χρήστος Μάστορας), «Είσαι το κάτι άλλο» (Μελίνα Ασλανίδου) κ.ά. σε πραγματικά ενδιαφέρουσες εκτελέσεις.

Ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης φυσικά δεν παρέλειψε τις μεγάλες επιτυχίες του όπως «Το κελί 33», «Το καλύτερο μπεγλέρι», «Τα δικαστήρια» και πολλά άλλα, καθώς και διαχρονικά, παλιότερα λαϊκά τραγούδια, όπως τη «Δραπετσώνα» και άλλα.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Αντώνης Γούναρης: μουσική επιμέλεια, ενορχηστρώσεις, κιθάρες
Δημήτρης Λιόλιος, μπουζούκι
Άγγελος Παπαδημητρίου, μπουζούκι
Γιάννης Τσατούχας, βιολί
Γιώργος Τσουπάκης, τύμπανα
Κώστας Πέτας, μπάσο
Γιώργος Πασχάλης, κιθάρα
Μάνος Γρυσμπολάκης, ακορντεόν
Χρήστος Ρουπακιάς, πλήκτρα
Σπύρος Γλένης, κρουστά

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!