Γ. Αγγελάκας & Ν.Βελιώτης: Στο Ηρώδειο ξεκλειδώθηκαν ψυχές

Aκολουθεί σήμερα 31 Ιουλίου η δεύτερη παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης συντροφιά με τους εξαιρετικούς τους μουσικούς κατέθεσαν εχθές τα διαπιστευτήρια τους στον απαιτητικό χώρο του Ηρωδείου και συγκλόνισαν το κοινό τους παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τα τραγούδια του album «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων».

Δεν ήταν μια συνηθισμένη συναυλία εχθές αυτή που παρακολουθήσαμε στο Ηρώδειο, ήταν μια μυσταγωγική τελετουργία που «ξεκλείδωσε» ψυχές και θα παραμείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των παρόντων.

Η εσωτερική δύναμη της μουσικής των «Λύκων» με αιχμή την ανατρεπτική καλλιτεχνική ματιά του Γιάννη Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη, σε συνδυασμό με την υποβλητική ατμόσφαιρα του Ηρωδείου και τον εντυπωσιακό φωτισμό, δημιούργησαν ένα απόκοσμο ηχητικό σύμπαν που είχαμε την τύχη να αποικίσουμε όσοι βρεθήκαμε εκεί.
eso
Ο Γιάννης Αγγελάκας ερμήνευσε, απέριττα, αφηγούμενος την ιστορία, ψιθυρίζοντας τα λόγια, με ευδιάκριτες ανάσες, απόμακρες κραυγές και αυθεντικό λυρισμό που διαπερνά και περιβάλλει τον στίχο, προκαλώντας συγκίνηση που έρευσε αβίαστα και λυτρωτικά.

Ο Νίκος Βελιώτης όρθιος επί σκηνής απελευθέρωσε τις παράξενες μουσικές του, που βρήκαν τη θέση τους στις αρχαίες αναβαθμίδες σαν να υπήρχαν εκεί από πάντα.

Αγαπημένα ετερόκλητα ακούσματα ρεμπέτικα, παραδοσιακά, «έντεχνα», ροκ, λαϊκά δραπέτευσαν από τη δεδομένη τους αυτάρκεια, κατέκλυσαν το Ηρώδειο και ενσαρκώθηκαν εκ νέου σε άλλο σώμα, διατηρώντας ανέπαφη την αγέραστη ψυχή τους.

Σήμερα θα υπάρξει ακόμη μία ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» και να αφηγηθείτε την προσωπική σας ιστορία γι’ αυτή την εμπειρία που θα είναι μοναδική, διαφορετική σίγουρα από όσες έως τώρα έχετε ζήσει στο Ηρώδειο.

Ο δίσκος «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» Κυκλοφορεί σε 2πλό Lp και cd από το Ogdoo Music Group και την All Together Now.

Φωτογραφίες: Αλεξανδρος Παπαχριστοφόρου

Μουσικοί:

Γιάννης Αγγελάκας φωνή

Νίκος Βελιώτης τσέλο

Φώτης Σιώτας βιόλα

Σοφία Ευκλείδου τσέλο

Ηλίας Μπαγλάνης πλήκτρα

Λαμπρινή Γρηγοριάδου φωνητικά

Επιμέλεια ήχου Γιώργος Ταχτσίδης, Μίμης Κωνσταντινίδης, Coti K

Επιμέλεια φωτισμού Νίκος Κεχαγιάς

Παραγωγή Novel Vox

INFO

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2020

Υποσύνολο – Fragment

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ - ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ

«ΛΥΚΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» - ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η προπώληση των εισιτηρίων για την πρώτη live παρουσίαση του δίσκου στις 31 Ιουλίου στο Ηρώδειο, γίνεται στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) και ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Μπορείτε να ακούσετε το δίσκο μέσα από το επίσημο κανάλι του Γιάννη Αγγελάκα και να τον προμηθευτείτε σε όλα τα δισκοπωλεία σε διπλό LP και cd.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!