Ένα ωραίο πάρτυ για τον Λουκιανό!

Στιγμιότυπα και σχολιασμός από μία ξεχωριστή συναλία
Ένα ωραίο πάρτυ για τον Λουκιανό! Φωτογραφία: Γιάννης Κανελλόπουλος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όλοι τον ένιωσαν εκεί κοντά τους στην τέχνη που δίδαξε, πως μπορεί να στηθεί ένα όμορφο πάρτυ με διάθεση και καλή καρδιά. Η συναυλία που υποσχέθηκε στον Λουκιανό η Άννα Βαγενά είχε έντονη την παρουσία του με κάθε τρόπο, μέσα από τα τραγούδια του, το οπτικό υλικό και το χαμόγελό του από εκεί ψηλά που πρέπει να ήταν πολύ ικανοποιημένος για την παράσταση που στήθηκε από μια εξαιρετική ομάδα που δούλεψε με μεράκι με κορωνίδα τις δύο κόρες του, την Μαρία και τη Γιασεμή.

Σάββατο βράδυ και το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε τόσο πολύ κόσμο, κάθε ηλικίας, από νωρίς που με την παρουσία του έδειξε την αγάπη στον Λουκιανό Κηλαηδόνη χορεύοντας με την ψυχή του.
louk 05
Οι συντελεστές της παράστασης «Τα καλύτερά μας χρόνια» παρουσίασαν τον πλούτο και την γκάμα του έργου του Λουκιανού Κηλαηδόνη από το ξεκίνημά του και τα πρώτα τραγούδια που έγραψε για τον Μανώλη Μητσιά που τόσο όμορφα άνοιξε την βραδιά, τραγούδια του που τόσο αγαπήθηκαν από τους προσωπικούς δίσκους του μέχρι τη δουλειά του για το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή. Κι όλα αυτά με έντονο χρώμα από το θρυλικό πια «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» ως το πάρτυ ρεφενέ στην ταράτσα της οδού Λαχανά 87, αλλά και «Θερινά Σινεμά» μέσα από το σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Λουκιανού που προβαλλόταν στην οθόνη.

Πάρτυ αναμνήσεων από την «Αθήνα ’78» που ερμήνευσε η Νάντια Καραγιάνη, «Τζιν-τζιν-τζι» με την Μαρία και τη Γιασεμή που η καλλιτεχνική φλέβα έχει περάσει για καλά μέσα τους, «Μαρία Παναγιωταρά» με την Μαρία Κηλαηδόνη, τραγούδια με τον στενό συνεργάτη και φίλο του Λουκιανού, Δώρο Δημοσθένους και τόσα άλλα με τους ερμηνευτές να μοιράζονται την σκηνή.

Ο εξαιρετικός Γιάννης Μπέζος μαζί με όλους μαζί τους συντελεστές επί σκηνής μας πήγε στα ανέμελα χρόνια του Ελεύθερου Θεάτρου σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από το Άλσος Παγκρατίου το 1973 με « Το Τραμ Το Τελευταίο» έως το «Πάμε Μαέστρο» σε μια εποχή «Αναντάμ Παπαντάμ» με έντονο πολιτικό χρώμα με το θίασο να τραγουδά «Ψεκάστε, Ψηφίστε, Τελειώσατε», μία από τις αγαπημένες παραστάσεις του Λουκιανού, το καλοκαίρι του ’84 στο θέατρο «Αλίκη».
Εντύπωση έκανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος που τραγούδησε με το κλαρίνο του ένα τραγούδι που έγραψε για τον Λουκιανό και ήταν το μόνο εκτός Κηλαηδόνη ρεπερτορίου στη βραδιά. Στο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» περιγράφει όλο το σύμπαν του Λουκιανού, ένα τραγούδι που το είχε εγκρίνει και ο ίδιος ο Λουκιανός και άνοιξε τα καλλιτεχνικά φτερά του νεαρού μουσικού.
louk 01
Στα «Πάρτυ Λέμε Ναι» τραγούδησαν όλοι μαζί χορεύοντας στην κορύφωση της βραδιάς που συνεχίστηκε και πέραν του κανονικού προγράμματος καθώς ο κόσμος απογειώθηκε κοντά στους φίλους – καλλιτέχνες του Λουκιανού Κηλαηδόνη, με το «Μικρό Ήρωα» για φινάλε
louk 02
Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία συμμετείχαν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογιώργη και Γιασεμί Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα με μαέστρο τον πιανίστα Βασίλη Γκίνο, επίσης συνεργάτη του Λουκιανού. 

Η ορχήστρα : Μελέτης Πόγκας - κιθάρα, Μάνος Λούτας - μπάσσο, Βαγγέλης Τσιμπλάκης - ντραμς, Ηρακλής Ζάκκας - μπουζούκι, Χρήστος Παπαδόπουλος - κλαρινέτο, Γιάννης Καραγιαννάκης - τρομπέτα, Γιώργος Ζαρέας - τρομπόνι.

Φωτογραφία: Γιάννης Κανελλόπουλος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!