Ελεονώρα Ζουγανέλη – Γενική πρόβα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Σε συνδυασμό με γενική πρόβα, αλλά και πάρτι γενεθλίων η Ελεονώρα Ζουγανέλη…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
01/02/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Κίκα Α. Ρόκα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

παραχώρησε χθες, 31 Ιανουαρίου, συνέντευξη τύπου στο Σταυρό του Νότου Plus, η οποία και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιοφωνικό σταθμό Μελωδία 99.2. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επιστροφή της Ελεονώρας στο χώρο απ’ όπου ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία, από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και κάθε Σάββατο, με μια παράσταση που φέρει τον τίτλο της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς «Μετακόμιση τώρα».

Η Ελεονώρα, εμφανώς ανανεωμένη, μίλησε ζωντανά με τον Ξενοφώντα Ραράκο και το Δημήτρη Βραχνό για της παραστάσεις της, το νέο δίσκο που περιμένουμε το Μάρτη, αλλά και για τον εαυτό της, τις εμπειρίες της και άλλα πολλά. Επίσης, παρουσίασε δείγμα της καινούργιας της δουλειάς, αλλά και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, δεχόμενη ακόμα και «παραγγελιές» από τους φίλους της.

Είπε, μεταξύ άλλων: «Ο νέος δίσκος είναι ένα υλικό που μου αρέσει πάρα πολύ και μια διαδικασία που με έχει ενώσει με καινούριους συνεργάτες. Νιώθω ροκ άνθρωπος. Το ροκ είναι μια αναζήτηση, μια ελευθερία, μια ανάγκη να ζεις τα πράγματα όπως έρθουν, να ζεις τα πράγματα 100%. Για μένα αυτό είναι το ροκ και κάθε άνθρωπος το εκδηλώνει με διαφορετικό τρόπο. Άλλος πιο βίαια, άλλος πιο εσωτερικά… Η αλήθεια είναι

πως κι εγώ η ίδια έχω περάσει απ’ όλες αυτές τις ανάγκες εκδήλωσης στη ζωή μου κι έτσι έχει προκύψει και η διαφορετικότητα που υπάρχει σε αυτό το δίσκο. Είμαι πιο ώριμη βέβαια, γιατί η φυσική ροή της ζωής είναι να σε ωριμάζει. Απλά, ξαφνικά ανακάλυψα ότι μπορώ να εκφράσω το ροκ, όπως το αντιλαμβάνομαι, και με άλλο ήχο. Το πρώτο τραγούδι είναι σε άλλο ήχο, έχει πιο λαϊκό δρόμο, θεωρώ ότι οι ήχοι ντύνουν την έκφρασή μας και την ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Εμένα η ανάγκη μου άλλαξε και άλλαξα και μέσα από τη μικρή εμπειρία που έχω πια κι από την επαφή μου με τον κόσμο. Είχα την τύχη να έχω κάνει αρκετά Live , παρ’ ότι είμαι σχετικά νέα στο χώρο, και είδα ότι το λαϊκό μπορώ να το στηρίξω με αγάπη, γιατί μου αρέσει και μένα σαν ακροάτρια ούτως ή άλλως, αλλά και γιατί μπορεί να με φέρει κοντά με τον κόσμο. Έτσι είπα να το τολμήσω. Το live στην ουσία είναι αυτό που μου καθορίζει το τι θα κάνω σε αυτή τη δουλειά. Το να θεωρούμαι από το κοινό μου η τραγουδίστρια της γενιάς τους, είναι κάτι που με τιμά και δε μου δίνει βάρος, αντίθετα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω».

Στο βίντεο που συνοδεύει το κείμενο μπορείτε να ακούσετε κι άλλα αποσπάσματα από τη συνέντευξη, καθώς ένα απόσπασμα από το live.

Στο Σταυρό του Νότου παραβρέθηκαν – εκτός των δημοσιογράφων – και τυχεροί ακροατές του Μελωδία, καθώς επίσης και το επίσημο fan club της Ελεονώρας, για να γιορτάζουν μαζί της τα σημερινά της γενέθλια με μια τεράστια τούρτα.

Την Ελεονώρα Ζουγανέλη συντροφεύουν καταξιωμένοι μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης – κιθάρα & τραγούδι, Βαγγέλης Στεφανόπουλος - πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος - τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος - Μπάσο, Νίκος Πασσαλίδης – Μπουζούκι & ούτι. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών έκανε ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος έκανε ο Μίνως Θεοχάρης. Υπεύθυνος για τον ήχο είναι ο Αργύρης Λιανός. Το σχεδιασμό και το χειρισμό των φωτισμών κάνει ο Βασίλης Καραμούζης.

Video | Φωτογραφίες: Πάνος Παπαϊωάννου


 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!