Ελεωνόρα Ζουγανέλη – «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς – Τα τραγούδια της Μελίνας» στο Ηρώδειο

(PHOTOS) Η βραδιά της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2014 στο Ηρώδειο ήταν μια βραδιά μνήμης και συναισθήματος. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έβαλε ένα τριπλό στοίχημα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Να βρεθεί αντιμέτωπη με το συλλογικό αίσθημα που ξυπνάει σε όλους μας το όνομα της Μελίνας Μερκούρη. Να τραγουδήσει τα τραγούδια που στα αυτιά μας παίζουν ακόμα και ίσως για πάντα με τη φωνή της Μελίνας. Και να τα κάνει όλα αυτά στο Ηρώδειο. Στον εμβληματικότερο συναυλιακό χώρο της χώρας που το βράδυ εκείνο κουβαλούσε μια πρόσθετη μνήμη. Αυτής του αγώνα της Μελίνας για την επιστροφή των μαρμάρων.

Το ένα από τα στοιχήματα κερδήθηκε εκ των πραγμάτων. Το Ηρώδειο γέμισε ασφυκτικά. Η συναυλία ξεκίνησε ακριβώς στην ώρα της και επί σκηνής αναζητείται η Μελίνα. Οι ηθοποιοί φωνάζουν τα ονόματα των ρόλων που στιγμάτισε. Στέλλα, Ίλυα, Μπλανς, Φαίδρα κι εκείνη από την κινηματογραφική οθόνη που είχε ως σκηνικό η βραδιά, ανοίγει τα παράθυρα και φωνάζει «κατεβαίνω». Η Ελεωνόρα a Capella τραγουδάει «Αγάπη που 'γινες» και από εκεί και πέρα αρχίζουν να κερδίζονται το ένα στοίχημα μετά το άλλο.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναμετρήθηκε με τα τραγούδια της Μελίνας. Με τα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Μαρκόπουλου, του Τσιτσάνη, του Κουρτ Βάιλ και κατάφερε να συγκινήσει. Κατάφερε να φέρει ένα σπάνιο ρεπερτόριο στα αυτιά του νεώτερου κοινού που την ακολουθεί. Και κατάφερε με τις ενορχηστρώσεις και με απόλυτο σεβασμό σε αυτά να τα φέρει στο 2014.

Πολύ ουσιαστική και συγκινητική, η συμμετοχή στην παράσταση της σπουδαίας ηθοποιού Μπέτυ Βαλάση, προσωπικής φίλης της Μελίνας Μερκούρη, που παρουσίαζε στοιχεία για τη ζωή της Μελίνας. Ιδιαίτερη στιγμή της παράστασης ήταν όταν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ερμήνευσε μαζί με τη Μπέτυ Βαλάση το «Άννα μην κλαίς» και το «Γράψε ουρανός – Μελίνα», ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που έγραψαν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου ειδικά για την παράσταση αυτή.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας, ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μας διηγηθεί και να μας βάλει στις ζωές ηρωίδων που αγαπήσαμε για πάντα. Τις ενορχηστρώσεις έκαναν  ο σταθερός συνεργάτης της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Ευριπίδης Ζεμενίδης, αλλά και ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου. Συμμετείχε η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Στην παράσταση ακούστηκαν τα τραγούδια:
Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι
Έγινε παρεξήγηση (Προδοσία)
Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς
Αστέρι μου, φεγγάρι μου
Ιλισσός
Ζορμπάς
Με το λύχνο του άστρου
Τα παιδιά του Πειραιά
Μυρτιά
Σαμιώτισσα
Είμαι Ρωμιά
Καφενείον η Ελλάς
Ο Μακ με το μαχαίρι
Η Προσευχή της Παρθένου
Η Τζένη των πειρατών
Άννα μην κλαίς
Γράψε Ουρανός – Μελίνα
Ο μήνας έχει 13
Συννεφιασμένη Κυριακή
Μπαξέ τσιφλίκι
Ο Καημός
Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι
Ο κυρ Αντώνης
Χάρτινο το φεγγαράκι
Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς
Επτά τραγούδια θα σου πω

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!