Δώρος Δημοσθένους στην Αίγινα (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Ένα όμορφο κι αναζωογονητικό, αν και σύντομο, ταξιδάκι μέχρι την Αίγινα μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ο Δώρος Δημοσθένους, στην εκπνοή - τουλάχιστον ημερολογιακά - του καλοκαιριού...
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο «Τα χρόνια της Ουτοπίας», στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ της Αίγινας, στην όμορφη παραλία της Αύρας. Την οργάνωση είχε αναλάβει η γνωστή σολίστ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου.

 

Με το τραγούδι “Moon River” η αυλαία έπεσε και o σπουδαίος ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους έκανε την εισαγωγή του. Κάτω από την υπέροχη πανσέληνο (blue moon), σε ένα χώρο ιδιαίτερα διαμορφωμένο, πάνω στο κύμα, o Δώρος Δημοσθένους και η πενταμελής ορχήστρα του, ο Παντελής Μπενετάτος στο πιάνο, ο Kώστας Βαζούρας στο σαξόφωνο, ο Βασίλης Τζαβάρας στην κιθάρα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου στο μπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα τύμπανα, με το πλούσιο μουσικό τους ρεπερτόριο σε ρυθμούς τζαζ, blues, και όχι μόνο, ταξίδεψαν το πολυάριθμο ακροατήριο με τραγούδια όπως: "Blue Moon", "Perhaps", "Τiger Man ", "Kiss of Fire", "Put it on the ritz", "It' s only a paper moon", τραγούδι το οποίο είχε πρωτακουστεί το 1933, αλλά και τραγούδια ελληνικά, παλιάς και νέας εποχής, όπως τη «Μαύρη Φόρντ» του Μάνου Χατζιδάκι, «Χορός του Βαρτάν», «Πόσο λυπάμαι», το γνωστό σε όλους μας ταγκό σε μουσική του Κώστα Γιαννίδη, "Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει", “Κομπέρ" κ.α.

Άμεσος, επικοινωνιακός, με χιούμορ κι έκφραση, ο Δώρος Δημοσθένους και η ορχήστρα του μας μετέδιδαν την απίστευτη μουσική τους διάθεση. Ο ενθουσιασμός και τα χειροκροτήματα, επιβεβαίωναν και καταξίωναν την προσπάθεια του καλλιτέχνη, αλλά και των μουσικών του, απέναντι σε ένα κοινό γεμάτο κέφι κι ενθουσιασμό. Αρκετοί, δεν δίστασαν ακόμη και να χορέψουν!

 

Με το γνωστό βαλσάκι «Άστο το χεράκι σου» η όμορφη βραδιά έφτασε στο τέλος της, άφησε, όμως, τη μαγεία της αποτυπωμένη μέσα μας. Ήταν μια συναυλία για την οποία καθένας μας θα κρατήσει ζεστές και πολύτιμες αναμνήσεις και θα αναφέρει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εις το επανιδείν, λοιπόν, ή μάλλον στο επανακούσαι!

(Ευχαριστούμε τη φίλη Κ.Δ.Π. για την πολύτιμη βοήθειά της)

 

 

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!