Νταλάρας & Κορακάκης - Τα παραλειπόμενα της παρουσίασής τους

(PHOTOS) Όλα όσα δεν είδατε και δεν μάθατε από μια μοναδική βραδιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα «Θαλασσινά Παλάτια» του Βαγγέλη Κορακάκη και του Γιώργου Νταλάρα αναδύθηκαν ταπεινά και έλαμψαν με την αλήθεια και μεστή απλότητα του μεγαλείου τους στον υπέροχο χώρο του Belle Amie στο Πασαλιμάνι, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.

Μια πραγματικά «όμορφη φίλη» για ένα εξαιρετικό δίσκο, εξαίρετων συντελεστών.

Η παρουσίαση ήταν αντίστοιχη του εγχειρήματος και θύμιζε τις παλιές καλές εποχές της δισκογραφίας στην υπέροχη εκδοχή τους.

Σύντομες και περιεκτικές τοποθετήσεις από τους αρμόδιους, τον εκδότη και πρόεδρο του Ogdoo Music Group Νίκο Αναγνωστάκη, τον καλλιτεχνικό σύμβουλο του ομίλου και παραγωγό του δίσκου Ηλία Μπένετο και τους δημιουργούς Γιώργο Νταλάρα και Βαγγέλη Κορακάκη…
nikanagn.jpg
Και στη συνέχεια τραγούδι από μια καλοδομημένη μπάντα πηγαίων μουσικών που υπογράμμισε με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη και ουσία των τραγουδιών. Σχεδόν όλα τα «Θαλασσινά Παλάτια» ακούστηκαν ζωντανά ενώ στη συνέχεια ήρθε η έκπληξη του Νταλάρα και του Κορακάκη. Να μας χαρίσουν στιγμές της μεγάλης διαδρομής τους στο ελληνικό τραγούδι. Ο Γιώργος Νταλάρας άλλωστε είχε προαναγγείλει στον Νίκο Αναγνωστάκη πως το μουσικό μέρος, δεν θα ήταν κάτι το συνηθισμένο, και το έπραξε. Τα ίδια εξομολογήθηκε και στον διευθυντή του ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη στην συνομιλία που είχαν πριν ξεκινήσει η εκδήλωση. Βέβαια για να υπάρχει αυτό το άρτιο τελικό αποτέλεσμα, νωρίτερα, ο Νταλάρας, ο Κορακάκης και οι συνεργάτες του, είχαν περάσει αρκετές ώρες στο προβάδικο…

Οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ καθώς ο Ηλίας Μπενέτος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση τεσσάρων συναυλιών με βάση τα «Θαλασσινά Παλάτια», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 6, 7 & 13, 14 Μαρτίου 2017.
benetos.jpg
Αλλά μήπως η σύμπραξη του Νικολόπουλου με τον Νταλάρα δεν ήταν ένα δώρο από καρδιάς σε όσους τυχερούς βρέθηκαν στο Belle Amie; Και τι υπέροχη χειρονομία.
nikdal.jpg
Ένας μικρός γαλαξίας εκλεκτών καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης απόλαυσαν τους Κορακάκη κα Νταλάρα σε μαγικές στιγμές επί το έργον. Η παρέα των ηθοποιών θαύμασε και τον Βασίλη Κορακάκη στις ερμηνείες.

Στο τραπέζι του Χρήστου Νικολόπουλου ακούσαμε τον μουσικοσυνθέτη να λέει πως στα καμηλιέρικα ο Νταλάρας ακουγόταν ακόμη καλύτερος κι απ’ τον δίσκο.

Ο Γιώργος Νταλάρας άκουσε πολύ προσεκτικά την ομιλία του Νίκου Αναγνωστάκη ενώ παίρνοντας την πάσα από τον Βαγγέλη Κορακάκη δε δίστασε να μιλήσει για χτυπήματα που έχει δεχθεί και τον έχουν μάθει να είναι εγκρατής. Πάντως επισήμανε με τη σειρά του τη δύναμη των καλών τραγουδιών.
dalras.jpg
Ο Κορακάκης παρομοίωσε το λαϊκό τραγούδι με το κρητικό παξιμάδι και το τσίπουρο, που και σήμερα η νεολαία αλλά και οι ωριμότεροι επιζητούν και τα τα γεύονται σε απλά αλλά και γκουρμέ στέκια… ενώ η νοστιμιά και η φήμη τους ταξιδεύει και εκτός συνόρων.
korka.jpg
Εντύπωση προκάλεσε και ο νεαρόκοσμος που παρακολούθησε τη βραδιά. Ακόμη και η βροχή δε στάθηκε εμπόδιο να γεμίσουν μέχρι και οι σκάλες του Belle Amie.

Ο καλλιτεχνικός φωτογράφος και σκηνοθέτης Θωμάς Χρυσοχοΐδης και το επιτελείο του, δεν χόρταιναν να φωτογραφίζουν τους Κορακάκη και Νταλάρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, τα απρόσωπά τους έχουν γωνίες και δημιουργούν ατμόσφαιρα…

Ατέλειωτα τα κινητά που αποθανάτιζαν στιγμές της εκδήλωσης, εμποδίζοντας όμως μερικές φορές τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα γνωστός παραγωγός του Δευτέρου Προγράμματος να παραπονιέται με το δίκιο του.

Ο διευθυντής του Μελωδία Δημήτρης Βραχνός, είχε θερμή συνομιλία με τον Νίκο Αναγνωστάκη και τον Χρήστο Νικολόπουλο. Ο ερευνητής, μουσικός παραγωγός και επίλεκτο μέλος του ogdoo.gr Θανάσης Γιώγλου, που ήρθε απ’ τη Θεσσαλονίκη ειδικά για τη συγκεκριμένη παρουσίαση, έφυγε με καλό συλλεκτικό «πακετάκι» από το Belle Amie…
komsos.jpg
Λίγο μετά μεσάνυχτα η βροχή είχε σταματήσει. Στο Πειραιά, για τα «Θαλασσινά Παλάτια» ξημέρωνε…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!