Βελεσιώτου, Μήτσης στο Σταυρό του Νότου (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Από βαρύ ζεϊμπέκικο μέχρι σκληρό ροκάκι». Μια πολυποίκιλη και ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση με…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

πρωταγωνιστές την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Γιάννη Μήτση. Ο τίτλος του προγράμματος που επιμελήθηκε ο γνωστός παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης δικαίωσε το μουσικό παιχνίδι που απολαύσαμε. Μία μουσική διαδρομή με απίστευτες εναλλαγές τραγουδιών και εκπλήξεων. Ένα ταξίδι από το μόνος στο μαζί ,από το χθες στο αύριο, από το τώρα στο πάντα. Ένα πρόγραμμα που μας ένωνε μέσα στις αντιθέσεις και τα διαφορετικά μας γούστα. Από τον Δήμο Μούτση στις Τρύπες και από τον Σαββόπουλο στον Κραουνάκη, από τον Τσιτσάνη στα Ξύλινα Σπαθιά και από Μάλαμα στον Μπάτη .

Η Φωτεινή Βελεσιώτου πότε καθαρόαιμη ρεμπέτισσα και πότε εξωτική φωνή . Τη φωνή αυτή που την λάτρεψα στο άκουσμα του τραγουδιού «Οι Μέλισσες» του Γιώργου Καζαντζή και της Ελένης Φωτάκη. Ο Γιάννης Μήτσης «γλυκός ροκάς» που μας μύησε στη σχολή της Θεσσαλονίκης και στα δικά του τραγούδια . Δύο παθιασμένοι τραγουδιστές δύο διαφορετικές σχολές, δυο αλήθειες σε ένα δρόμο. Με παρέσυραν και τραγούδησα κι εγώ μαζί με όλο το μαγαζί σαν μια παρέα .Ακόμα μία έκπληξη ήταν η ορχήστρα . Πρόσωπα ξεχωριστά που τραγουδούσαν όλοι. Ο Σπύρος Γκούμας μπουζούκι και τζουρά, ο Ηρακλής Βαβάτσικας ακορντεόν, ο Βασίλης Μασσαλάς κιθάρα, ο Δημήτρης Οικονομάκης (της Ανοιχτής Απόδρασης) Κοντραμπάσο και κιθάρα και ο «Οπισθοδρομικός» Άγγελος Σφακιανάκης κρουστά και μπαγλαμά.

Βγήκα στην Καλλιρόης και τραγουδούσα ακόμη.
Πιο συγκινητική όμως ήταν η αίσθηση που μου έμεινε ,ότι όλα τα τραγούδια ηχούσαν σαν ένα.

Η Σωτηρία Μπαβέλου είναι Ραδιοφωνική παραγωγός


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!