Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη Σύρο (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ).

(VIDEO & ΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η πιο επιτυχημένη, από πλευράς προσέλευσης κoινού, εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο παλιό λατομείο Καραβέλα, με…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

 

2000 και πλέον θεατές να γεμίζουν το χώρο για τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Το φετινό καλοκαίρι στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων», τη Σύρο, επιφύλαξε πολλές ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις. Η επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης (ΟΠΑΣ) ξεπέρασε κάθε προσδοκία… Και λαμβάνει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι γίνεται σε μια εποχή που τον πρώτο λόγο έχουν οι περικοπές. Βλέποντας τα προγράμματα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται φέτος το καλοκαίρι σε πολλές περιοχές της χώρας, θα έλεγα ανεπιφύλακτα πως το πρόγραμμα της Σύρου ξεχωρίζει… Ο Βασίλης Καζούλης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μπάμπης Τσέρτος με την Ειρήνη Τουμπάκη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, η Γλυκερία με την Αρετή Κετιμέ, την Dilek Koc και το «Σμυρνέικο Μινόρε» τους, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαρία Αναματερού, το συγκρότημα «Δήθεην», η Καλλιόπη Βέττα με τον Γιάννη Ιωάννου αλλά και πολλοί νεώτεροι καλλιτέχνες είναι κάποιοι από αυτούς που πέρασαν και θα περάσουν από την πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και γίνονται ακόμα συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις.

Είναι αυτονόητο πως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται, αν μη τι άλλο, σωστή οργάνωση. Κάτι που το αποδεικνύει αυτό και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως την επόμενη κιόλας μέρα από την πραγματοποίηση μιας συναυλίας, είχαν μαζευτεί από τα σημεία ανάρτησης (μαγαζιά, τοίχοι κλπ), οι αφίσες της συγκεκριμένης συναυλίας και έμεναν μόνο οι αφίσες των εκδηλώσεων που θα ακολουθούσαν. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας στις οποίες υπάρχουν ακόμα αφίσες και πανό από εκδηλώσεις προηγούμενων ετών…. Θυμάμαι πως το χειμώνα του 2006 είχα δει κολλημένη σε κουτί της ΔΕΗ, σε κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας, αφίσα συναυλίας γνωστού τραγουδιστή που είχε γίνει το 1999!!!

Η πιο επιτυχημένη, από πλευράς προσέλευσης κoινού, εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου στο παλιό λατομείο Καραβέλα, με 2000 και πλέον θεατές να γεμίζουν το χώρο για τη μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μαζί με τον Βασίλη η Τάνια Κικίδη στο τραγούδι, η Μαίρη Μπρόζη στο τραγούδι και το βιολί και βεβαίως ο Βαγγέλης Πατεράκης στο μπάσο, ο Ανδρέας Αποστόλου στο πιάνο και τα πλήκτρα, ο Στέφανος Δημητρίου στα τύμπανα και ο Γιάννης Αυγέρης κιθάρες, πνευστά και τραγούδι.

Οι Συριανοί «Contra Limit» προθέρμαναν για μισή ώρα περίπου το κοινό με rock και hard rock κομμάτια, δικά τους, αλλά και διασκευές. Το κυρίως μέρος του προγράμματος ξεκίνησε με ένα οργανικό ποτ-πουρί από επιτυχίες που σφράγισε με τη φωνή του ο Βασίλης, ο οποίος, σε μεγάλα κέφια ξεσήκωσε το κοινό τραγουδώντας:

-Ελλάς (Σταμάτης Μεσημέρης)
-Σφεντόνα (Βασίλης Παπακωνσταντίνου)
-Φοβάμαι (Γ.Ζουγανέλης-Αντ.Πανταζής)
-Μπουμ (Θ.Μικρούτσικος-Κ.Τριπολίτης)
-Γιουσουρούμ (Ν.Άσιμος)`
-Για μένα τραγουδώ (Chris De Burgh-Γ.Λέφας)
-Καμπαρντίνα (Χρ.Κροκίδης-Λ.Παπαδόπουλος)
-Μπαλάντα για τον Γιάννη Κ. (Ανδρέας Τσιλιφώνης)
-Οι ψυχές και οι αγάπες (Αποστόλης Μπουλασίκης)
-Πόρτο –Ρίκο (Στ.Μεσημέρης-Αλ.Αλκαίος)
-Το δίχτυ (Μ.Λοΐζος-Ν.Χικμέτ-απόδοση Γ.Ρίτσος)
-Τσε (Μάνος Λοΐζος) -Ο στρατιώτης (Μ.Λοΐζος-Κ.Μητροπούλου)
  Η Μαίρη Μπρόζη και η Τάνια Κικίδη συνέχισαν με θρυλικές hard rock επιτυχίες όπως το «Jump» των Van Halen, το «Whole     lotta love» των Led Zeppelin και το «Still loving you» των Scorpions για να πάρει και πάλι τη σκυτάλη ο Βασίλης με τα:
-William George Allum (Θ.Μικρούτσικος-Ν.Καββαδίας) (Σύρος χωρίς Καββαδία δεν γίνεται, όπως είπε)
-Θεσσαλονίκη (Θ.Μικρούτσικος-Ν.Καββαδίας)
-Μαμά (La mamma) (Charles Aznavour-Robert Gall-ελλ.στίχοι Οδ.Ιωάννου)
-Σ’ αγαπάω ακόμα (Bruno Lauzi, Gianfranco Fasano, ελλ.στίχοι Οδ.Ιωάννου)
-Να με κρατάς (Β.Παπακωνσταντίνου-Γ.Δεσύπρης) 
 Στο σημείο αυτό ο τραγουδιστής παρουσίασε δυο μικρές δικές του χιουμοριστικές μαντινάδες για να συνεχίσει με τα:
-Έχω ανάγκη (Χ.Κροκίδης-Β.Γιαννόπουλος)
-Βικτώρια (Β.Παπακωνσταντίνου-Αλ.Αλκαίος)
-Κρύψου (Χ.Τόλιος-Γ.Λέφας)
-Στέλλα (Γ.Ζουγανέλης-Γ.Οικονομέας)
-Να κοιμηθούμε αγκαλιά (Σ.Βόσσου-Γ.Κλεφτογιώργος)
-Πριν το τέλος (Battisti, Mogol, ελλ.στίχοι Λ.Νικολακοπούλου)
-Δεν υπάρχω (Chris De Burgh, ελλ.στίχοι Λ.Νικολακοπούλου)
-Καραϊσκάκης (Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω) (Ν.Καλογερόπουλος) (μαζί με τον κιθαρίστα Γιάννη Αυγέρη)
-Άσε με να κάνω λάθος (Ανδρέας Τσιλιφώνης)
-Ο μαύρος γάτος (Β.Παπακωνσταντίνου-Θ.Παπακωνσταντίνου)
-Καταρρέω (Ν.Άσιμος)
-Ευτυχώς (Γ.Ιωάννου-Β.Γιαννόπουλος)
-Πες του να φύγει (Χ.Κροκίδης-Β.Γιαννόπουλος) / Ένα αμάξι με δυο άλογα (Γ.Μπιθικώτσης-Κ.Βίρβος) / Πες του να φύγει  (Χ.Κροκίδης-Β.Γιαννόπουλος)
-Παρουσίαση μουσικών / Ένα καράβι (Αλέξανδρος Δήμας)
-Ένας νέγρος θερμαστής από το Τζιμπουτί (Θ.Μικρούτσικος-Ν.Καββαδίας)
-Έφηβα γεράκια (Θ.Μικρούτσικος-Οδ.Ιωάννου)
-Χαιρετίσματα (Β.Παπακωνσταντίνου-Αφ.Μάνου)

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που, ανάμεσα στα τραγούδια, ο Βασίλης σχολίαζε την πολιτική κατάσταση στη χώρα… Λίγο πριν το τέλος ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου Γιάννης Κεράνης απένειμε στον τραγουδιστή το μετάλλιο του θεάτρου «Απόλλων» γιατί, όπως είπε, το 1991 έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο νησί, ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τη συντήρηση του θεάτρου.

Η βραδιά έκλεισε με τον Βασίλη, τους μουσικούς και το κοινό να τραγουδούν «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα» (Β.Παπακωνσταντίνου-Οδ.Ιωάννου).

Είναι σίγουρο πως αυτή η συναυλία είχε το πιο ενθουσιώδες κοινό από όλες. Προσωπικά, έχοντας παρακολουθήσει στο παρελθόν αρκετές συναυλίες του Παπακωνσταντίνου, ήξερα πάνω-κάτω τι θα ακούσω και, πέρα από 1-2 στιγμές, όπως το «Δίχτυ» του Λοΐζου, δεν ξαφνιάστηκα ιδιαίτερα από τις επιλογές του τραγουδιστή. Συζητώντας όμως την επόμενη μέρα με κάποια φίλη μου, κάτοικο του νησιού, και λέγοντάς της τις σκέψεις μου, μου είπε ακριβώς: «Εμένα γι’ αυτό μου άρεσε η συναυλία. Γιατί αυτά ακριβώς τα τραγούδια ήθελα να ακούσω. Τα πιο γνωστά… Γι’ αυτό ευχαριστήθηκε ο κόσμος…»

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Ρούλα Ξανθάκη από τον ΟΠΑΣ για τη συνεργασία της.

Video - Φωτογραφίες: Θανάσης Γιώγλου


 

 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!