Αρβανιτάκη, ΤΑΚΙΜ & MOYSA στο Ηρώδειο

(VIDEO & PHOTOS) Μια παράσταση που μάγεψε τους θεατές που τραγουδούσαν συγκινημένοι τα περισσότερα τραγούδια!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Μια από τις πιο όμορφες παραστάσεις του καλοκαιριού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με τίτλο «Την ίδια στιγμή» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο Ηρώδου Αττικού το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουνίου.


Η φωνή «σφραγίδα» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η πρωτότυπη ενορχήστρωση των ΤΑΚΙΜ, το μεράκι της Συμφωνικής ορχήστρας των πολύ... νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA), και ο μαέστρος Νίκος Πλατύραχος στο πρόσταγμα, κατάφεραν να δώσουν ένα έξοχο αποτέλεσμα, που πραγματικά μάγεψε τους παρευρισκόμενους που τραγούδησαν συγκινημένοι τα περισσότερα τραγούδια!

Η πολύχρονη σχέση της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με την παράδοση στη μουσική, το ρεμπέτικο αλλά και το Σμυρνέικο τραγούδι, και τα κοινά στοιχεία με τους ΤΑΚΙΜ που ενώνουν το χθες και το σήμερα με τον σύγχρονο ήχο τους-αναβιώνοντας την κοινή παράδοση της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου- έδωσαν μια συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι το τραγούδι «Την ίδια στιγμή να ζούμε», που δικαίως έχει κερδίσει το κοινό.
untitled
Το «πάντρεμα» του «Καίγομαι και σιγολιώνω» με τον Θωμά Κωνσταντίνου στην ερμηνεία, με το «Θέλω να σε δω» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη αντίστοιχα, έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ως διαφορετικός τρόπος έκφρασης και απόδοσης γνωστών τραγουδιών.

Μία ακόμη συμμετοχή, αυτή του Γιάννη Νιάρχου με το παλιό τραγούδι του Αργύρη Γιαμπουράνη «Γιατί γλυκό μου sweetheart», από τις χειμερινές παραστάσεις των ΤΑΚΙΜ το φετινό χειμώνα με τον ίδιο τίτλο, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Σημαντική η συμμετοχή της Συμφωνικής ορχήστρας των νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA), η οποία αποτελείται από νέους μουσικούς ηλικίας 18-25 ετών, που από το 2015 όπου και ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, μετρά συνεργασίες και συμπράξεις, με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και μαέστρους.

Την ορχήστρα, διεύθυνε ο εξαιρετικός μαέστρος και δημιουργός, και πάντα χαμογελαστός Νίκος Πλατύραχος, που έχει δει έργα του να έχουν εκτελεσθεί στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, από την ιταλική ορχήστρα «Divertimento Ensemble», καθώς και από τη Συμφωνική Ορχήστρα της EPT.

Κάτω από τον υπέροχα φωτισμένο, και πραγματικά κατάμεστο σπουδαίο αυτό χώρο, οι ΤΑΚΙΜ, οι MOYSES και η εξαιρετική για άλλη μια φορά Ελευθερία Αρβανιτάκη, κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό, να κάνει όλο τον κόσμο να τραγουδάει μαζί της, να ταξιδέψει, να συγκινηθεί, να αναπολήσει, να ονειρευτεί, μέσα από τα τραγούδια της και την μοναδική χροιά της φωνής της!
untitled 8
Με «Της καληνύχτας τα φιλιά», που κανείς δεν ήθελε να δώσει, και πολλά, δυνατά χειροκροτήματα και φωνές, τελείωσε αυτή η μοναδικής ερμηνείας και σπουδαίων καλλιτεχνών παράσταση.

Οι ΤΑΚΙΜ είναι:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
– κλαρίνο και νεϋ
Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι
Θωμάς Κωνσταντίνου – ούτι, λαγούτο
Γιώργος Μαρινάκης – βιολί
Κώστας Μερετάκης – κρουστά
Γιάννης Πλαγιαννάκος – μπάσο

Μαζί τους ο Μιχάλης Κλαπάκης στα κρουστά. Στο πιάνο ο Γιάννης Κυριμκυρίδης. Αρχιμουσικός της MOYSA είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Concept και επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη, Θωμάς Κωνσταντίνου
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας – Γιώργος Λιανός – Απόστολος Κουδέρης
Φωτισμοί: Τάσος Γλυκός
Οργάνωση παραγωγής: Έλλη Ρουμπέν / Artway – ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!