Αρβανιτάκη & Πορτοκάλογλου - «Η συνάντησή μας θα αφηγηθεί ένα παραμύθι»

(VIDEO & ΔΗΛΩΣΕΙΣ) Ελευθερία Αρβανιτάκη & Νίκος Πορτοκάλογλου, εν όψει της έναρξης των εμφανίσεών τους, χαρίζουν τρία τραγούδια και μιλούν για τη συνεργασία τους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντώνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Βοτανικού Live Stage. Ξεκινώντας από φαινομενικά αντίθετες αφετηρίες και έχοντας παράλληλες πορείες που συναντήθηκαν αρκετές φορές, στήνουν για πρώτη φορά μαζί ένα κοινό μουσικό πρόγραμμα.

Σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες τους, χαρίζουν μια πρώτη γεύση από το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε και μιλούν για τη συνεργασία τους:

Νίκος Πορτοκάλογλου


Αφορμή ήταν ένα τραγούδι, ένα δικό μου τραγούδι που λέει η Ελευθερία στον καινούριο της δίσκο «9 + 1 Ιστορίες», το «Καταστροφή κι ελπίδα». Είναι μια από τις πολλές φορές που έχουμε βρεθεί μέχρι τώρα, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτό λειτούργησε σαν μια αιτία για να φτιάξουμε μια ολοκληρωμένη παράσταση παρέα. Έχουμε πολλές αντιθέσεις και διαφορετικές πλευρές οι δυο μας, άρα και πολλά διαφορετικά πράγματα να συνδυάσουμε.

Ελευθερία Αρβανιτάκη


Έχω συμμετάσχει σε συναυλίες του Νίκου, εκείνος σε δικές μου, έχουμε ηχογραφήσει μαζί τραγούδια… Το λέγαμε καιρό να παίξουμε παρέα και ήρθε η ώρα. Ξεκινάμε, λοιπόν, στις 27 Νοέμβρη, για λίγες παραστάσεις, κάθε Παρασκευή & Σάββατο μέχρι τις γιορτές, σε ένα τρίωρο και λίγο παραπάνω πρόγραμμα. Είμαστε συνεχώς και οι δύο πάνω στη σκηνή, μοιραζόμαστε τραγούδια, μοιραζόμαστε εμπειρίες, μοιραζόμαστε τη διαφορετικότητά μας, αλλά και όσα μας συνδέουν και μας ενώνουν. Η συνάντησή μας εδώ είναι μια μουσική συνάντηση δύο ανθρώπων οι οποίοι έχουν μια ιστορία πίσω τους και ένα ρεπερτόριο, το οποίο θα αφηγηθεί μια ιστορία, θα πει ένα παραμύθι. Κάθε πρόγραμμα είναι ένα παραμύθι, έτσι τουλάχιστον όπως το νιώθω εγώ.

Από Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο, για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων!

Οι συντελεστές:


Επιμέλεια Προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λήδα Ρουμάνη
Ενορχηστρώσεις: Νίκος Πορτοκάλογλου, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Μουσικοί:
Χρήστος Αλεξάκης: πλήκτρα, τρομπόνι
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης: τύμπανα
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο-πλήκτρα
Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, λάφτα
Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Άκης Πασχαλάκης
Σχεδιασμοί Φωτισμού: Phil Hills
Xειρισμός Φωτισμού: Μαρία Βενετάκη



Ώρα έναρξης: 22.30

Βοτανικός Live Stage
Ιερά Οδός 72 (είσοδος από Κασσάνδρας 19)
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3473835 


Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!