Αρβανιτάκη & Στόκας στο Θέατρο Βράχων

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά, πάντα-πάντα θα ‘ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Μπάμπης Στόκας, 13/07 Θέατρο Βράχων... Ξεκινάω από το τέλος, που ήταν η πιο έντονη στιγμή της κοινής τους συναυλίας, το βράδυ της Παρασκευής στο “φως” των βράχων του Βύρωνα... Ο Μπάμπης και η Ελευθερία, η Ελευθερία κι ο Μπάμπης, να τραγουδούν, ο ένας στο πλευρό του άλλου, τους στίχους του Ελύτη με τις μελωδίες του Δημήτρη Παπαδημητρίου και να μας κάνουν όλους μια αγκαλιά... Του Μπάμπη χρόνια τώρα, του έχω αδυναμία, καθώς τα τραγούδια του, τόσο εκείνου, όσο και των Πυξ Λαξ με “συντρόφευσαν” σε όλα μου τα φοιτητικά χρόνια... Ο Μπάμπης ήταν ο πιο “καλλίφωνος”,ο πιο “καλοκουρντισμένος” από το συγκρότημα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μας ταξιδεύει με τις ερμηνείες του...

Ιερά Οδός το ’96 με τους Πυξ Λάξ και το Γιώργο Νταλάρα, Ηράκλειο Καζαντζάκειο Θέατρο το ’98 με τους Πυξ Λαξ, Ρέθυμνο το 2000 με τους Πυξ Λαξ, Ζυγός το 2001 με το “θείο” Γιώργο και τον Πάνο Κατσιμίχα, Ζυγός το 2005 με το Μιχάλη Τζουγανάκη, Λυκαβηττός το 2006 με Κραουνάκη, Μαχαιρίτσα, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Ασλανίδου, Ζουμ το 2008, Μέγαρο Μουσικής 2009 στο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με το Γιώργο Νταλάρα, Θέατρο Πέτρας το 2009 με Νταλάρα και Θαλασσινό, Κέντρο Αθηνών το 2009 με Μητροπάνο, Λιδάκη, Ελεονώρα Ζουγανέλη... Ακτή Πειραιώς το 2010 με Ζουγανέλη, Μπουλά, Σταρόβα, Μαχαιρίτσα, Αρχιτεκτονική το 2010... Όποτε κι όπου κι αν τον έχω ακούσει τον Μπάμπη, πάντοτε η μελωδική του φωνή “πηγαίνει μπροστά”, δίχως τίποτα να την “ξεστρατεύει”, ακολουθεί το δικό της όμορφο μονοπάτι γεμάτο με εικόνες, έρωτες, αγάπες, φιλίες, αναμνήσεις. Βγαίνει στο μπαλκόνι και κοιτά το φεγγάρι, αγαπώντας αυτό που είναι και μισώντας αυτό που φαίνεται... Τα

Την Αρβανιτάκη την έχω δει στο Ρεξ το χειμώνα του 2010... Αν και η χροιά της φωνής της δε με γοήτευε, ποτέ όμως δε με άφηνε αδιάφορο, αφού τα τραγούδια που ερμήνευε ήταν σχεδόν όλα ξεχωριστά και η ερμηνεία της επίσης ιδιαίτερη. Ανήκω στις “παρέες” που “ερωτεύονται” με τις φωνές της Χαρούλας και της Μοσχολιού, μ’αυτή τη βαθειά-γλυκιά μελωδία τους. Η Ελευθερία τραγουδά πολύ χαμηλά και “φωναχτά”. Πώς όμως να μη με συνεπάρει η ερμηνεία της στο “Κι όλα αρχίζουν αλλιώς”, το “Μένω εκτός”, το “Λιανοτράγουδο” ή το “Παράπονο”; Είναι η τραγουδίστρια, που έχει κρατήσει ψηλά το καλό, με “λόγο κι αιτία ύπαρξης” ελληνικό τραγούδι εδώ και 25 περίπου χρόνια, δίχως να κάνει “εκπτώσεις” στις επιλογές της.

Η βραδιά στο Θέατρο Βράχων ξεκίνησε με τον Μπάμπη να τραγουδά το “Βγες στο μπαλκόνι” και στη συνέχεια το ντουέτο με την Ελευθερία στο “Τί ειν’αυτό που μας ενώνει”, στο “Ερωτικό”, στις “Ανόητες αγάπες”. Μετά ακούσαμε τον Μπάμπη να τραγουδά τα καινούρια του: “Υπνόσακος”, “Δρόμος της Πέστροφας”, “Ακόμα γράφω γράμματα”... και στη συνέχεια “Όλο μ’αφήνεις να σ’αφήσω”, “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις”, “Πούλα με”, “Δε θα δακρύσω πια για σένα”, “Μια συνουσία μυστική”.

H Ελευθερία συνέχισε με τα “Μην ορκίζεσαι”, “Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ”, Τί λείπει”, “Το μηδέν”, “Της καληνύχτας τα φιλιά”, “Πόσα περάσαμε”, “Το κόκκινο φουστάνι”, “Κύμα το κύμα”, “Δυνατά”, “Τον έρωτα ρωτάω”.

Στη συνέχεια μας είπαν από μια μαντινάδα δίνοντας κρητική χροιά στη βραδιά, με την Ελευθερία να τραγουδά το “Δε θέλω μέσα στην καρδιά” και τον Μπάμπη το “Σαν είχες άλλον στην καρδιά”... και καταλήξαμε στα ντουέτα τους στις “Παλιές αγάπες”, στο “Έπαψες αγάπη να θυμίζεις”, στο “Με το ίδιο μακό”, στο «Δεν ξέρω” και το μοναδικό “Παράπονο”.

Ο κόσμος γέμισε το “Βράχινο” Θέατρο και αποθέωσε τους δυο καλλιτέχνες και τους μουσικούς τους για το νυχτερινό “πάντρεμα” των μελωδιών και των ερμηνειών τους... εκεί που “το σκοτάδι του ενός, δυο μαζί το κάνουν φως”, φτιάχνοντας “χίλιες εικόνες στο μυαλό”. Μ’ αυτές τις εικόνες και τους ήχους, συνεχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία. Καλή ακρόαση! Να τους δείτε και να τους ακούσετε!

Video:
Κίκα Α. Ρόκα
Φωτογραφίες: Πάνος Παπαϊωάννου


 

 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!