«Απ’ το μηδέν» - Το σημείο συνάντησης Καρούνη & Παρασκευάκου

(PHOTOS & VIDEO) Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου των Ζαχαρία Καρούνη & Σπύρου Παρασκευάκου, με τίτλο «Απ’ το μηδέν».
«Απ’ το μηδέν» - Το σημείο συνάντησης Καρούνη & Παρασκευάκου Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πραγματικά δε θα μπορούσε να χωρέσει έστω ένα ακόμα άτομο στην παρουσίαση του καινούριου δίσκου των Σπύρου Παρασκευάκου και Ζαχαρία Καρούνη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στον Ιανό. Όλοι ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν αυτή τη νέα δισκογραφική δουλειά της Μικρής Άρκτου.

Ο δίσκος έχει τίτλο «Απ’ το μηδέν», αποτελεί το «δισκογραφικό σημείο εκκίνησης της συνάντησης» δύο καλλιτεχνών που γνωρίσαμε από τις Ακροάσεις της Μικρής Άρκτου και περιέχει έντεκα ολοκαίνουρια τραγούδια, εννιά εκ των οποίων σε μουσική Σπύρου Παρασκευάκου – στην πρώτη του δισκογραφημένη κατάθεση - και τα υπόλοιπα δύο σε μουσική Ζαχαρία Καρούνη. Εκτός από τον κύριο συνθέτη, στους στίχους συμμετέχουν οι Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος σε δύο τραγούδια και σε ένα ο Μάνος Ελευθερίου.

Τα τραγούδια κυμαίνονται σε ένα ιδιαίτερο, σύγχρονο ήχο, που σίγουρα εκπλήσσει θετικά όλους εκείνους που έχουν παρακολουθήσει τον Ζαχαρία Καρούνη όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του. Ακόμα, στο τραγούδι «Ο άνθρωπος μπορεί» συμμετέχει η εξαιρετικά ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Πολυξένη Καράκογλου, ερμηνεύτρια επίσης της 4ης Ακρόασης.

Ο διευθυντής παραγωγής του δίσκου, Παρασκευάς Καρασούλος, δήλωσε πως αυτή είναι η δεύτερη επετειακή κυκλοφορία για τα είκοσι χρόνια της Μικρής Άρκτου, ενώ υπενθύμισε ότι ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος προέκυψε από τις επιλογές της τέταρτης ακρόασης νέων δημιουργών. Τέλος, τόνισε ότι στην αρχή ήταν λίγο αυστηρός και με τους δύο συμμετέχοντες, αλλά ήταν κάτι που χρειαζότανε να γίνει. Ο ενορχηστρωτής Γιώργος Ανδρέου είπε πως «ο ήχος των παιδιών και οι αναζητήσεις των τραγουδιών αυτών είναι μια φωτογραφία της σημερινής πραγματικότητας». Ο νεαρός συνθέτης και στιχουργός Σπύρος Παρασκευάκος δήλωσε ότι ο δίσκος κανονίστηκε να γίνει πολύ άμεσα, χωρίς να υπάρχει χρόνος για περαιτέρω σκέψη. Ο Ζαχαρίας Καρούνης ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρώτη φορά κάποιος συνθέτης έγραψε τραγούδια για εκείνον και μάλιστα, δουλεύοντάς τα μαζί.

Αναφορά έγινε και στη Στεφανία Χαρσουλά, η οποία αποτύπωσε εικαστικά την ατμόσφαιρα και το αίσθημα των τραγουδιών, φιλοτεχνώντας με πρωτότυπα έργα το δίσκο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους συντελεστές να παίζουν και να τραγουδούν ζωντανά κάποια από τα νέα τραγούδια, μέσα σε κλίμα γενικού ενθουσιασμού.

Φυσικά, από την παρουσίαση δε θα μπορούσαν να λείπουν πολλοί γνώριμοι «φίλοι» της καλής μουσικής, όπως ήταν ο Γιώργος Τσάμπρας, ο Σιδερής Πρίντεζης, ο Αντώνης Μποσκοΐτης, αλλά και καλλιτέχνες, όπως η Ηρώ Σαΐα, η Βασιλική Καρακώστα, η Βικτωρία Ταγκούλη, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου κ.α.

Ο δίσκος «Απ’ το μηδέν» μόλις ξεκίνησε το ταξίδι του προς το άπειρο. Μακάρι να φτάσει εκεί που θέλει δίχως εμπόδια και δύσκολες στροφές.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!