Ανδρουλιδάκης & Λέντζος παρουσίασαν το «Παράξενο τσίρκο»

(VIDEO & PHOTOS) Παρουσία των ερμηνευτών, φίλων καλλιτεχνών και πλήθους κόσμου.
Ανδρουλιδάκης & Λέντζος παρουσίασαν το «Παράξενο τσίρκο» Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα η παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του συνθέτη & μουσικού Μανόλη Ανδρουλιδάκη & του στιχουργού - ποιητή Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Παράξενο τσίρκο», που ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Σοφία Παπάζογλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος και ο συνθέτης.

Την παρουσίαση συντόνισε η Λίτσα Τότσκα, ραδιοφωνικός παραγωγός του Δευτέρου Προγράμματος, η οποία συνομίλησε με τους δυο δημιουργούς.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης εξήγησε πως τα τραγούδια γράφτηκαν πάνω στους στίχους του Δημήτρη Λέντζου, που «ακροβατούν» μεταξύ σουρεαλισμού, ρεαλισμού, ποιητικών λέξεων και καθημερινής αργκό και δόθηκαν καθένα στον ιδανικό για εκείνους ερμηνευτή.

Ο Δημήτρης Λέντζος είπε πως όλοι οι στίχοι του δίσκου είναι «τελευταίας εσοδείας» και μίλησε με απλότητα, αλλά και χιούμορ για το πλαίσιο της δημιουργίας τους. Τέλος ευχαρίστησε τους ερμηνευτές για τη συγκίνηση που του προσέφεραν με τις ερμηνείες τους.

Στη συνέχεια επί σκηνής πήραν σειρά ένας - ένας οι ερμηνευτές για να παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια τους, με εξαίρεση τον Μίλτο Πασχαλίδη που έχοντας επαγγελματική υποχρέωση στο εξωτερικό δεν κατάφερε να παραστεί. Όλοι τους αναφέρθηκαν και στη συνεργασία τους με τους δυο δημιουργούς.

Στην πρώτη αυτή ακρόαση ξεχώρισα το «Παράξενο τσίρκο» με τον Γιάννη Κότσιρα, που προϋπήρχε και στο YouTube, το «Οι μικρές συμφωνίες» με τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τα δυο, πιο λαϊκότροπα τραγούδια με τη Σοφία Παπάζογλου, «Στις μάγισσες» & «Με μαχαίρι και με κρίνο». Στο νέο δίσκο συμπεριλήφθηκε και η γνωστή «Παλίρροια» με τη Ρίτα Αντωνοπούλου (πρωτοεκδόθηκε με το δίσκο του Δημήτρη Λέντζου «Ο γύρος του θριάμβου» το 2015) ενώ το «Παλιό μου ρούχο» με τη φωνή της έγινε και βιντεοκλίπ.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και καλλιτέχνες και δημιουργοί, όπως ο Χρήστος Λεοντής, η Γιώτα Γιάννα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Νίκος Αναγνωστάκης, ο Χάρης Μακρής, ο Δημήτρης Κανέλλος, ο Βαγγέλης Δούβαλης και άλλοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα από το ομώνυμο με το δίσκο κομμάτι, που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας και, όπως εξήγησε ο στιχουργός, είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Ο δίσκος «Παράξενο τσίρκο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!