Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος στο Γυάλινο: Μια παράσταση που χαράζεται στη μνήμη και την ψυχή

Μια συναρπαστική μουσική περιήγηση 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος παρουσίασαν την προηγούμενη Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Γυάλινο Up Stage την πρεμιέρα της μουσικής τους παράστασης με τίτλο «Κάψτε το σπίτι».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και τις τρεις επόμενες Πέμπτες 15, 22 και 29 Νοεμβρίου.

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ομότιτλου δίσκου τους, ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο δίσκο σε στίχους και αφηγήσεις του Μάνου Ελευθερίου που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο μεγάλος μας ποιητής, οι δύο καλλιτέχνες αποδεικνύουν το λόγο που τους περιέβαλλε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.

Η παράσταση «Κάψτε το σπίτι» είναι στην ουσία μια συναρπαστική μουσική περιήγηση που παρασύρει στη διαδρομή της το κοινό επί τρεις σχεδόν ώρες.

Επί σκηνής ακούγονται ηχογραφήσεις – ντοκουμέντο με την φωνή του Μάνου Ελευθερίου που έγραψε γι’ αυτή την μουσική παράσταση καθώς επίσης και τραγούδια από την δισκογραφική συνεργασία των τριών καλλιτεχνών.

Oι εξαιρετικές συνθέσεις του Άρη Βλάχου και η καθηλωτική ερμηνεία της Αναστασίας Έδεν συνδυάζονται αρμονικά με τις συγκλονιστικές αφηγήσεις του Μάνου Ελευθερίου και συναντούν στην πορεία μεγάλες στιγμές του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, οι οποίες παρουσιάζονται με έναν μοναδικά σύγχρονο και απρόβλεπτο τρόπο.

Ο Άρης Βλάχος διασκευάζει, ενορχηστρώνει και αποδίδει τα τραγούδια με δεξιοτεχνία στο πιάνο ενώ η Αναστασία Έδεν με τις σπάνιες φωνητικές ικανότητες που διαθέτει δημιουργεί ερμηνείες που ξεχειλίζουν από δυναμισμό και συναίσθημα.

Τους συνοδεύει στις κιθάρες ο Παναγιώτης Καψαμπέλης.

Τα ηχοχρώματα της Τζαζ και τα ethnic στοιχεία που επιλέγει ο Άρης Βλάχος για να παρουσιάσει τις επιλογές του προγράμματος ταιριάζουν απόλυτα με τον λυρισμό της φωνής, την άνετη σκηνική παρουσία της Αναστασίας Έδεν και τις ερμηνευτικές της μεταμορφώσεις .

Η παράσταση «Κάψτε το σπίτι» μας άφησε μια γλυκιά αίσθηση πληρότητας. Ήταν μια βραδιά ανόθευτης συγκίνησης και δημιουργικής ευφορίας.

Ο δίσκος «Κάψτε το σπίτι» θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group ενώ το ομότιτλο τραγούδι ήδη ταξιδεύει στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες είναι της Αγγελικής Παπαϊωάννου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!