Αγγελάκας & Βελιώτης Live - Μία αγέλη δύο λύκων

(VIDEO & PHOTOS) Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης σε ένα live λιτό με φωνή και ηλεκτρικό μπάσο παρέδωσαν μαθήματα απλότητας και ουσίας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Παρασκευή βράδυ, στο Ίλιον Plus. Με ένα σχεδόν δίωρο πρόγραμμα o Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης καθήλωσαν στην κυριολεξία το κοινό που ανταποκρίθηκε πλήρως στην αρχική παράκληση του Αγγελάκα για ησυχία. Πρώτη φορά είδα τέτοια προσήλωση σε ένα live τόσο απαιτητικό όσο και οι συντελεστές του.

Η εισαγωγή έγινε με το «Η σιωπή είναι θηρίο» και η συνέχεια με «τους εραστές». Το ένα κομμάτι διαδέχεται το άλλο, η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο υποβλητική, οι μηχανικοί ήχοι του δεξιοτέχνη Βελιώτη δένουν όλο και πιο αρμονικά με την υπόκωφη φωνή του Αγγελάκα που σχεδόν ακίνητος, καθιστός, ξεχειλίζει από εσωτερική ενέργεια και εκφραστικότητα.

Η ποιητικότητα των στίχων σε συνδυασμό με τον μαεστρικό φωτισμό δίνουν στο χώρο μία διάσταση ονειρική.

Ο χρόνος σκίζεται σε μικρά κομμάτια και αρχίζει να πέφτει από την οροφή σαν μια λυτρωτική βροχή. Παρόν, παρελθόν και μέλλον αναπαύονται στα κεφάλια, τους ώμους και στο πάτωμα. H μικρή σκηνή βυθίζεται και όλοι στροβιλιζόμαστε γύρω της, η μουσική αναιρεί την βαρύτητα και μας κάνει ανάλαφρους, σχεδόν μας εξαϋλώνει.

Οι δύο «λύκοι» εκπέμπουν το κάλεσμά τους και εμείς η «αγέλη» τους σπεύδουμε να τους πλαισιώσουμε, να γίνουμε οι νυχτερινοί τους σύντροφοί στην μουσική τους περιπέτεια, να τραγουδήσουμε ήσυχα τραγούδια γιά ανέμελα λιβάδια, να συναντήσουμε τον Μάνο, τον Μάρκο, τον Μπάτη που οι προστατευτικοί τους ίσκιοι μας παραστέκουν και μας καθοδηγούν στα σκοτάδια.

Κατεβαίνουν στον κόσμο μας κάτι τέτοιες βραδιές, κόβουν βόλτες στην Κοδριγκτώνος και συναντούν τα παράξενα παιδιά που τρέφονται με τις μουσικές και τα λόγια τους και φυλάνε στην ψυχή τους τρυφερά τη δική τους ανθεκτική φλογίτσα που λειαίνει τις αιχμές του πρώτου φθινοπωρινού κρύου.

Η ώρα που έμεινε ακίνητη για να αφουγκραστεί τους δύο συνωμότες που αναστάτωσαν την «κανονικότητα» της πόλης με το παράξενο τραγούδι τους έφτασε απότομα στο τέλος.
agellak9as19.jpg
Το κοινό σε κατάσταση έκστασης κάλεσε τον Αγγελάκα και τον Βελιώτη να επανέλθουν στην σκηνή. Αυτοί ανταποκρίθηκαν με το «Ήρθε ο χειμώνας» του Άκη Πάνου και αποσύρθηκαν αφήνοντάς μας μια γλυκιά αίσθηση ανολοκλήρωτου.

Οι «Ανάσες των λύκων» άφησαν το καυτό τους αποτύπωμα στην μνήμη μας.

Φωτογραφίες: Αγγελική Παπαϊωάννου
Video - Youtube: Mike Mike

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!