Αυτό το καλοκαίρι θα την κάνουμε (για) Ταράτσα με το Φοίβο

(VIDEO & PHOTOS) O Φοίβος Δεληβοριάς και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του στην παρουσίαση της Ταράτσας του: κάτι σαν τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ… αλλά στο σήμερα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Αυτό το καλοκαίρι… θα την κάνουμε ταράτσα! Αυτό έγραφε η αινιγματική πρώτη αφίσα χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες. Αυτές άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και το έξυπνο «σλόγκαν» αποκαλύφθηκε. Η ταράτσα απέκτησε μάλιστα και διαχειριστή, το Φοίβο Δεληβοριά, και πλέον φέρει το όνομα «η ταράτσα του Φοίβου».

Χθες (1/6) στο Public του Συντάγματος έγινε και η συνέντευξη τύπου/επίσημη παρουσίασή της με την παρουσία πολλών εκ των κεντρικών πρωταγωνιστών που τη στελεχώνουν.

Τι είναι λοιπόν η περιβόητη «ταράτσα του Φοίβου»; Ένα καινούργιο στέκι με την εκπληκτική θέα στο Γκάζι, όπου ο Φοίβος Δεληβοριάς πραγματοποιεί, όπως μας είπε, ένα παιδικό του όνειρο: ένα «αναψυκτήριο» αλά παλαιά στη μέση της Αθήνας που θα φιλοξενεί ένα πλούσιο και πολύπλευρο μουσικοθεατρικό θέαμα. Κάτι σαν την παλιά «Μάντρα» του Αττίκ αλλά στο σήμερα, σε πείσμα της δυσκολίας της σημερινής συνθήκης, με σκοπό να ικανοποιήσει τη διαρκή κοινωνική ανάγκη της συνάντησης, της παρέας και της διασκέδασης.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, λοιπόν, παρέα με ένα μόνιμο θίασο από μάγους, χορεύτριες, τραγουδίστριες, τέσσερις σπουδαίους μουσικούς (Δημήτρης Τσάκας, Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου και Yoel Soto) και εκλεκτό συνοδοιπόρο στην σκασίλα και στην σκορδοκαΐλα - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος ο Δεληβοριάς - τον Σπύρο Γραμμένο και με καλεσμένους από τον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου και του stand up comedy, που θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα, συνιστούν το δυναμικό της ταράτσας.

Τα κείμενα ανήκουν στους: Φοίβο Δεληβοριά - Σπύρο Γραμμένο - Κώστα Μανιάτη. Η σκηνοθεσία στον Άγγελο Τριανταφύλλου. Η σκηνική διαμόρφωση του χώρου στην Έλλη Παπαγεωργακοπούλου. Ο ήχος στον Γιάννη Πετρόλια. Οι φωτισμοί στον Αλέκο Αναστασίου.

Η «ταράτσα του Φοίβου» φιλοδοξεί να γίνει το στέκι του καλοκαιριού, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στην ταράτσα - σε αντιδιαστολή με τους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς ταλέντων που προκρίνουν τους νέους τραγουδιστές - θα λάβει χώρα η «Ζαρντινιέρα Academy» ένας πρωτότυπος διαγωνισμός δημιουργών τραγουδιού που ήδη έχουν προκριθεί στη δεύτερη φάση της Ακαδημίας. Μετά από δύο επιτροπές, 24 τραγούδια θα παρουσιαστούν ζωντανά ανά δύο σε κάθε βραδιά του Ιουνίου με στόχο το μεγάλο τελικό, όπου τα 12 από αυτά θα παλέψουν για τις τρεις πρώτες θέσεις που έχουν ως έπαθλο την κυκλοφορία.

Το πρόγραμμα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών του Ιουνίου:


7-8 Ιουνίου: Νατάσσα Μποφίλιου, Θανάσης Αλευράς, Λάμπρος Φισφής

14-15 Ιουνίου: Δήμητρα Γαλάνη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Μαθιουδάκης

21-22 Ιουνίου: Αργύρης Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης, Βύρων Θεοδωρόπουλος

28-29 Ιουνίου: Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, Λευτέρης Ελευθερίου, Γιώργος Χατζηπαύλου

Τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν κι άλλοι καλεσμένοι που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Μια πρώτη ιδέα από τα ονόματα που ακούστηκαν χθες στη συνέντευξη τύπου, έτσι για να ενταθεί η ανυπομονησία και η προσμονή: Διονύσης Σαββόπουλος, Χάρις Αλεξίου, Σταμάτης Φασουλής.

Η συνέντευξη έκλεισε με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους καλεσμένους του να τραγουδούν «Ελάτε στην Ταράτσα του Φοίβου», το νέο τραγούδι της έναρξης και του φινάλε, ενώ μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε και η δυνατότητα που παρέχεται στους θεατές να έχουν 20% έκπτωση σε κάθε επόμενη παράσταση του μήνα με την επίδειξη του εισιτηρίου της προηγούμενης παράστασης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!