Αφιέρωμα στον Κουγιουμτζή στην 12η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

(VIDEO - OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ) Η παρουσίαση του cd «Σταύρος Κουγιουμτζής, Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο» στη 12η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης & η παρουσίαση του cd.

Δεκάδες προσωπικότητες από τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας παραβρέθηκαν στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 7 Μαΐου έως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στα περίπτερα 13 και 15 τoυ Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO.  Ανάμεσά τους διακρίναμε τον Χρήστο Γιανναρά, τον Γιώργο Χρονά, τον Μιχάλη Γκανά, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη και την Μιμή Ντενίση.

Την Κυριακή 10 Μαΐου στο Θεματικό Περίπτερο της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση του cd «Σταύρος Κουγιουμτζής, Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο», καθώς και του βιβλίου «Χρόνια σαν βροχή» που πρωτοκυκλοφόρησε το 2005. Μίλησαν ο Χρυσόστομος Σταμούλης (μαέστρος των Χορωδιών και της Ορχήστρας του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης Ο Χρυσόστομος»),  η Αιμιλία Κουγιουμτζή και ο υπογράφων

Ακολούθησε μικρό μουσικό πρόγραμμα με τη Χορωδία Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», που παρουσίασε τρία κομμάτια του Σταύρου Κουγιουμτζή, με τη  συνοδεία της κιθάρας του Οδυσσέα Τάσιου. 

«Ζωντανή ηχογράφηση στο Βασιλικό Θέατρο»

Η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, που κυκλοφόρησε σε cd πριν από δυο μήνες, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσία του συνθέτη. Συμμετείχαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Μανώλης Χατζημανώλης, ο Παντελής Θεοχαρίδης,  η Μαρία Κουγιουμτζή,  η Χορωδία Νέων, η Παιδική Χορωδία και η Ορχήστρα Νέων «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση μαζί με τους μουσικούς, ήταν υπεύθυνος για τη χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών και τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας και είχε την επιμέλεια παραγωγής. Η διδασκαλία της Παιδικής Χορωδίας έγινε από την Ιωσηφίνα Κατωφλίδου, ενώ φωνάρχες ήταν ο Κώστας Δημηνάκης και ο Γιώργος Καλογήρου.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Χαϊνόγλου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!