Αφιέρωμα στα παιδιά πρόσφυγες του χθες και του σήμερα στην Κύπρο

(VIDEO & PHOTOS - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ) Ανδρέας Καρακότας και Χρήστος Μητρέντζης συνέπραξαν με την Παιδική Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου, για μια ξεχωριστή συναυλία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/05/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Ανδρέας Καρακότας & Χρήστος Μητρέντζης για τα παιδιά - πρόσφυγες


Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 τo Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου (παράρτημα Λάρνακας) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας μια συναυλία αφιέρωμα στα παιδιά πρόσφυγες του χθες και του σήμερα με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα, όπως ο Ανδρέας Καρακότας που τραγούδησε και ο Χρήστος Μητρέντζης που έπαιξε μπουζούκι, οι οποίοι συνέπραξαν με σημαντικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο. Η μουσική διανθίστηκε από επιλεγμένα κείμενα και προβολές, που μετέφεραν τον πόνο της προσφυγιάς αλλά και τη δύναμη της ελπίδας.

Εκτός του Ανδρέα Καρακότα και του Χρήστου Μητρέντζη, στη συναυλία συμμετείχαν η παιδική χορωδία του ΛΕΑ, ο Δημήτρης Κλουβάτος στο βιολί, ο Κώστας Χαλλούμας στο κοντραμπάσο, η Μαγδαληνή Χριστοφόρου στην κιθάρα, ο Άλκης Γεωργίου στο πιάνο και η Ιωάννα Γκερπετσιώτη στο ακορντεόν. Τη χορωδία διηύθυνε η Κυριακή Χρυσάνθου, την επιμέλεια της χορωδιακής κίνησης είχε η Μαργαρίτα Ανδρέου, ενώ τα κείμενα απέδωσε η Ευαγγελία Καλδέλη. Στις δυο φωτογραφίες μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα των συντελεστών, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα της συναυλίας.
2.Mousikoi
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του κυρίου Παύλου Παρασκευά, διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίχθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες. Oι φωτογραφίες από τη συναυλία και τις πρόβες προέρχονται από τη σελίδα του Λεωνίδα Στεφανίδη στο facebook.
3.Programma
Στα video που ακολουθούν, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συναυλία.




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!