35 χρόνια του Ωδείου Τούμπας, με συναυλία αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Ξεχωριστοί ερμηνευτές και μουσικοί
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Άνθισαν οι πασχαλιές» στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης


Με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο, το Ωδείο Τούμπας του Κώστα Ματσίγκου, γιόρτασε τα 35 χρόνια λειτουργίας του. Το θέατρο γέμισε από νωρίς, με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα του κοινού που έφτασε την τελευταία στιγμή, να μείνει εκτός, μη μπορώντας να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Στη δυομισάωρη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο και την jazz, μέχρι το παραδοσιακό και το λαϊκό τραγούδι, ενώ για το φινάλε η Ορχήστρα «Σταύρος Κουγιουμτζής» παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Στη συναυλία συμμετείχαν πολλοί σημαντικοί μουσικοί και ερμηνευτές, μαζί με δασκάλους, απόφοιτους και συνεργάτες του Ωδείου. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Ανδρέας Καρακότας, ο Δημήτρης Νικολούδης, που τραγούδησαν, το φωνητικό σύνολο «Coro Antico», η χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, η Ορχήστρα «Σταύρος Κουγιουμτζής», το jazz μουσικό σύνολο «Wapango Ensemble», η Ορχήστρα Καθηγητών του Ωδείου «Sinfonietta» και οι σολίστες Φώτης Κουτσοθόδωρος και Κώστας Ματσίγκος στην κιθάρα, ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και ο Αλέξης Στεφανίδης που έπαιξε ποντιακή λύρα. Την εκδήλωση παρουσίασε η Λουκία Πλακίδου.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στη σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή Αιμιλία και για τη συνέχεια ένα κλιμάκιο της παιδικής χορωδίας του Ωδείου, μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, τραγούδησε το θρυλικό «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Η παραγωγή και η διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν του Ωδείου Τούμπας Κώστα Ματσίγκου σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε δυο αγαπημένα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που τραγούδησαν ο Ανδρέας Καρακότας και ο Δημήτρης Νικολούδης, με τη συνοδεία της Ορχήστρας «Σταύρος Κουγιουμτζής, της χορωδίας «Coro Antico» και της χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη. Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας του video με τη μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης, θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε κι άλλα αποσπάσματα…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!