Το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας φεύγει από το Twitter

Το δημόσιο αμερικανικό δίκτυο NPR ήταν το πρώτο μεγάλο Μέσο Ενημέρωσης που εγκατέλειψε την πλατφόρμα 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας, το Sveriges Radio, ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές του στο Twitter, έπειτα από παρόμοιες κινήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, εξαιτίας των επίμαχων αποφάσεων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στο Ιλον Μασκ.

«Το Sveriges Radio έχει εδώ και κάποιο διάστημα υποβαθμίσει την προτεραιότητα της παρουσίας του στο Twitter και τώρα πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε τελείως την δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα, καθώς και να καταργήσουμε μία σειρά λογαριασμών», ανακοίνωσε στο blog του το σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

«Εχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε και να ορίσουμε προτεραιότητες στην online παρουσία του SR και το Twitter έχει αλλάξει κατά την διάρκεια του έτους και έχει γίνει λιγότερο σημαντικό για μας», εξήγησε ο υπεύθυνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Sveriges Radio Κρίστιαν Γκίλινγκερ.

Την περασμένη εβδομάδα, το δημόσιο αμερικανικό δίκτυο NPR ήταν το πρώτο μεγάλο Μέσο Ενημέρωσης που εγκατέλειψε το Twitter διαμαρτυρόμενο για την νέα πολιτική της πλατφόρμας που αγοράστηκε τον Οκτώβριο από τον Ιλον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χθες, ο όμιλος των καναδικών δημόσιων μέσων ενημέρωσης CBC/Radio-Canada έκανε το ίδιο, μετά την απόφαση της πλατφόρμας του Ιλον Μασκ να τους κολλήσει την ετικέτα «μέσο χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση». Ο όμιλος κατήγγειλε επίθεση κατά της ανεξαρτησίας του, μέσω ψευδούς ετικέτας.

Το Sveriges Radio, ο κεντρικός λογαριασμός του οποίου έχει στο Twitter ετικέτα «μέσο χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους», δεν κατήγγειλε αντιθέτως το γεγονός, θεωρώντας ότι πρόκειται για «ορθό προσδιορισμό» της χρηματοδότησής του.

Το δημόσιο ραδιόφωνο και η τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) έχουν και τα δύο κατά 100% δημόσιο χαρακτήρα.

Οι αποχωρήσεις μεγάλων μέσων ενημέρωσης από το Twitter ακολουθούν την εφαρμογή νέας επίμαχης πολιτικής πιστοποίησης βάσει της οποίας μόνο όσοι πληρώνουν παίρνουν το μπλε «τικ» από τον περασμένο Απρίλιο.

Στις αρχές του Απριλίου, το Twitter αφαίρεσε το «τικ» από τους The New York Times (των 55 εκατομμυρίων συνδρομητών), που έχει πολύ αριστερή» τοποθέτηση για τα γούστα ενός μέρους των συντηρητικών.

Από τότε που αγόρασε το Twitter, ο Μασκ απορρύθμισε τον έλεγχο του περιεχομένου επιτρέποντας την επιστροφή μεγάλου αριθμού χρηστών που είχαν αποκλεισθεί λόγω υποκίνησης μίσους ή παραπληροφόρησης. Προχώρησε επίσης σε μαζικές απολύσεις που μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων της πλατφόρμας από 7.500 σε λιγότερο από 2.000.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!