Τα 10 πιο συλλεκτικά βινύλια του 2014!

Τι είναι αυτό που ορίζει ένα δίσκο βινυλίου ως συλλεκτικό; Πολλά και διαφορετικά δεδομένα. Οι συντάκτες όμως του περιοδικού
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/12/2014

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
«The Vinyl Factory» διευκρινίζουν ότι αντιλαμβάνονται την αξία του όρου τόσο από την πλευρά του συλλέκτη όσο και από την πλευρά του ακροατή. Φυσικά, συλλεκτικά δεν σημαίνει πάντα και πολύτιμα και με αυτή την προϋπόθεση έχουν προχωρήσει στην κατάταξη.

Μερικά σημεία προς εξέταση: Αρχικά είναι η κερδοφορία, αλλά παρ 'όλα αυτά προφανής παράγοντας όταν μιλάμε για συλλεκτικά είναι η νομισματική αξία, τόσο για την πρώτη κυκλοφορία όσο και αργότερα στην αγορά μεταχειρισμένων. Επιπλέον, καθώς κάθε κυκλοφορία σε αυτήν τη λίστα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το 2014, δηλαδή το χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να προκύψει οποιαδήποτε πρόσθετη κερδοφορία, είναι μικρό (για τους δίσκους βινυλίου με τις υψηλότερες πωλήσεις μες το 2014 διάβασε ΕΔΩ).

Ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μία κυκλοφορία μπορεί να ανεβαίνει σε αξία, η υψηλή ζήτηση και η μικρή προσφορά δεν είναι καθοριστική. Ωστόσο, σε όλα τα συλλεκτικά η κυκλοφορία χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Τέλος, υπάρχει το ζήτημα της «ενόργανης» έναντι της «κατασκευασμένης» εγγραφής, καθώς η διαφορά είναι σημαντική μεταξύ των εγγραφών άμεσα διαθέσιμων για την πρώτη κυκλοφορία και εκείνων των οποίων η διανομή ή αποκλειστικότητα ελέγχουν στενά τις προϋποθέσεις της αξίας τους.

Βάσει των ανωτέρω έγινε η επιλογή των 10 τίτλων που ακολουθούν και εστιάζουν αυτά τα σημεία σε μεγαλύτερο βάθος, όταν η αξία, η σπανιότητα και η είσπραξη δεν μετριέται μόνο από τις υψηλές τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων δίσκων:


10. The Wu / Once upon a time in Shaolin

  9. Keaton Henson / Romantic works

  8. Al Dobson Jr. / Sounds from the Village Vol. 1

  7. Radkey / Romance Dawn

  6. Various Artists / WYWH

  5. Jungle / Jungle (Limited)

  4. Jack White / High Ball Stepper / Lazaretto album track

  3. De la Soul x Dilla / Smell the Da.I.S.Y

  2. Aphex Twin / Syro (Limited Edition)

  1. Arca / &&&&&  (self-released)



Πηγή: www.thevinylfactory.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!