Στη δημοσιότητα επιστολή του Tom Hanks πριν γίνει διάσημος!

Μια επιστολή που έγραψε ο Tom Hanks στο σκηνοθέτη George Roy Hill το 1974, ανακαλύφθηκε στη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Μπέβερλι Χιλς.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Tom Hanks, μαθητής λυκείου τότε, μέσω του γράμματός του, ζητούσε μια ευκαιρία από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Κεντρί», George Roy Hill. Ο σκηνοθέτης δεν πέταξε το γράμμα και μετά το θάνατό του το 2002, κάποια προσωπικά του αντικείμενα δόθηκαν στη βιβλιοθήκη.

Πέντε χρόνια μετά την αποστολή του γράμματος ο Tom Hanks μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου αρχικώς έπαιξε σε μικρούς ρόλους, όπως στην ταινία τρόμου «Ο δολοφόνος με το στιλέτο» («He knows you are not alone»), αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Το ταλέντο του τελικά ανακάλυψε ένας άλλος σκηνοθέτης (και πρώην ηθοποιός), ο Ron Howard, ο οποίος έδωσε στον Tom Hanks τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του 1984 «Η γοργόνα» («Splash»). Μερικά χρόνια αργότερα, κέρδισε δύο συνεχή Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τις ερμηνείες του στα φιλμ «Φιλαδέλφεια» (1993) και «Φόρεστ Γκαμπ» (1994).

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Χιλ,
Αφού παρακολούθησα την απόλυτα ψυχαγωγική και βραβευμένη ταινία σας "Το κεντρί" με πρωταγωνιστές τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ και την ευχαριστήθηκα πολύ, θεωρώ σωστό πως πρέπει να με "ανακαλύψετε". Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή σκέφτεστε: "Ποιο είναι αυτό το παιδί;". Και έχετε δίκιο. Δεν είμαι κανένας. Δεν με έχει ακούσει κανένας άλλος πέρα από το λύκειό μου. Δεν είμαι όμορφος. Δεν έχω το σώμα αρχαίου έλληνα θεού και δεν μπορώ να βγάλω ούτε μουστάκι αλλά σκέφτηκα ότι αν ο κόσμος θα πληρώνει για να δει ταινίες, θα πληρώνει για να δει εμένα. Θα σας πω τις λεπτομέρειες της ανακάλυψής μου.

Θα μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που ανακαλύφθηκε η Λάνα Τάρνερ, εγώ να κάθομαι σε ένα μαγαζί, εσείς να μπείτε μέσα και να με παρατηρήσετε και - μπίνγκο - να γίνω διάσημος. Ή να γινόταν με άλλον τρόπο. Να βρεθώ τυχαία στο γραφείο σας μια μέρα και να σας παρακαλέσω για έναν ρόλο. Για να με ξεφορτωθείτε, θα μου δώσετε έναν μικρό ρόλο στην επόμενη ταινία σας. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο πρωταγωνιστής θα σπάσει το πόδι του και επειδή δεν θα έχετε χρόνο θα βάλετε εμένα τυχαία στη θέση του και - μπίνγκο - θα γίνω διάσημος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όλες τις παραπάνω περιπτώσεις και θα μπορούσε να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο θελήσετε, για μένα δεν θα είχε καμία διαφορά! Κύριε Χιλ, δεν θέλω να γίνω ένας μεγάλος ηθοποιός του Χόλυγουντ και να σέρνονται οι γυναίκες στα πόδια μου, απλώς ένα παιδί από την Αμερική που τα κατάφερε, οδηγεί Πόρσε και αποκαλεί τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ "Μπομπ".

Με σεβασμό,
Φίλος σας για πάντα,
Τόμας Τζ. Χανκς»

Πηγή: www.protothema.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!