Σεξουαλική παρενόχληση & παραίτηση του διευθυντή Μπαλέτου της Νέας Υόρκης

(VIDEO) Ένας θρύλος του μπαλέτου οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Πίτερ Μάρτινς, αρνείται τις κατηγορίες που σκιάζουν τη μεγάλη διαδρομή του.


Παρά ταύτα, ο 71χρονος καταξιωμένος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, 24 χορευτές και χορεύτριες τον κατηγορούν τον Μάρτινς για άσκηση λεκτικής και σωματικής βίας, καθώς και ότι ο εκμεταλλευόταν την θέση του για να εξασφαλίζει σεξουαλικές χάρες.

Ο ίδιος δηλώνει σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του μπαλέτου: «Έχω αρνηθεί και εξακολουθώ να αρνούμαι ότι έχω εμπλακεί σε τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Τσαρλς Β. Σαρφ αναφέρει ανακοίνωσή του:

«Ευχαριστούμε τον Πίτερ για την τεράστια συμβολή του στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για πάνω από τρεις δεκαετίες κατά τις οποίες οδήγησε τον θίασο σε εξαιρετικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα».

Ο Δανός Μάρτινς, που από χορευτής έγινε συνδιευθυντής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης το 1983 και καλλιτεχνικός διευθυντής του το 1989, έρχεται να προστεθεί στην πλατιά πλέον λίστα προσωπικοτήτων που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!