Record Store Day το Σάββατο - Όλες οι κυκλοφορίες

Δείτε όλες τις κυκλοφορίες για το RSD του Σαββάτου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/07/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
To Σάββατο 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δόση του φετινού Record Store Day, η ημέρα των ανεξάρτητων δισκάδικων, που περιμένουν οι απανταχού φίλοι του βινυλίου και γενικότερα της μουσικής. Ειδικές κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης ειδικά για την ημέρα αυτή και εκπτώσεις θα είναι για άλλη μια φορά στο προσκήνιο με τους συλλέκτες να αδημονούν μέσα στο καλοκαίρι.

Εκατοντάδες δίσκοι με νέο παλιό υλικό, καινούργιο και ειδικές εκδόσεις περιμένουν τους μουσικόφιλους. Στο εξωτερικό δημιουργούνται μεγάλες ουρές μπροστά στα δισκοπωλεία πριν το άνοιγμα των δισκάδικων, αλλά και στην Ελλάδα το ενδιαφέρον είναι αυξημένο κάθε φορά που διεξάγεται το Record Store Day φέρνοντας ανακούφιση στους δισκοπώλες που βλέπουν την ημέρα αυτή να ανεβαίνουν οι πωλήσεις.

Προφανώς, αυτές οι κυκλοφορίες έχουν αξία για ορισμένους συλλέκτες, αλλά συνήθως η τιμή εκτοξεύεται στις ειδικές εκδόσεις περιορισμένης κυκλοφορίας με χρωματιστά βινύλια ή πολυτελή βινύλια μεταφράζεται επίσης σε υψηλότερη τιμή.

Επίσης πολλές εκδηλώσεις και live happenings πλαισιώνουν τον εορτασμό σε διάφορες χώρες που διεξάγεται το RSD που έτσι γίνεται ακόμη περισσότερο ελκυστικό.

Η γνωστή ανεξάρτητη εταιρία Rough Trade συμμετέχει δυναμικά στο RSD Της 17ης Ιουλίου με κυκλοφορίες ειδικά για την ημέρα αυτή με ονόματα όπως War, Amy Winehouse, Bill Evans, Michael Schenker Group, Lou Reed, Cure, Crosby Stills Nash & Young κ.α.

Δείτε εδώ όλες τις κυκλοφορίες της για το RSD του Σαββάτου:

https://www.roughtrade.com/us/record-store-day-2021-july-17th

Τρεις από τις κυκλοφορίες που θα βρεθούν στο επίκεντρο είναι:

Miles Davis – Champions (Rare Miles From the Complete Jack Johnson Sessions): Θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 17 Ιουλίου 2021, σε 7.500 κόπιες βινυλίου.
Miles Davis Champions
The Clash – If Music Could Talk: Θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο στις 17 Ιουλίου 2021, σε 3.600 κόπιες.
The Clash If Music Could Talk
Bob Dylan – Jokerman / I And I Remixes: Θα κυκλοφορήσει σε 7.000 κόπιες βινυλίου στις 17 Ιουλίου 2021.
Bob Dylan Jokerman
Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται μεταξύ άλλων οι κυκλοφορίες του ράπερ από το Ντάλας MO3 με όσα έχει μάθει από τον ράπερ Boosie Badazz από την Λουισιάνα: Badazz MO3 - Boosie Badazz and MO3 καθώς και το άλμπουμ ενός από τα καλύτερα ραπ γκρουπ της Ατλάντα: Earthgang - Strays With Rabies, πρώτη φορά σε βινύλιο.
Boosie Badazz and MO3
Earthgang Strays With Rabies
Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος με τις κυκλοφορίες της 17ης Ιουλίου, δεύτερης και τελευταίας μέρας για φέτος του RSD. Οι δίσκοι που περιέχει δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν όλοι στα δισκάδικά της χώρας μας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σημειώσουν τους δίσκους που θέλουν και να απευθυνθούν στα καταστήματα να δουν αν υπάρχουν στα ράφια τους.
https://recordstoreday.com/PromotionalEvent/583

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!