Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Στρασβούργο

Σε κεντρική πλατεία της πόλης
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε συναγερμό τέθηκε η αστυνομία του Στρασβούργου για την σύλληψη οπλοφόρου, που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους έντεκα. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε και συνεργό.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη του Στρασβούργου, όπου είναι στημένο ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο δόθηκε εντολή να μην αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι.

Αυτές τις μέρες το Στρασβούργο έχει πολύ τουρισμό λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων και της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα. Σε εστιατόριο κοντά στο σημείο του συμβάντος, βρισκόταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με ομολόγους του που επικοινώνησαν μαζί του, είναι καλά στην υγεία του.

Για "πολλούς πυροβολισμούς" σε διάφορους κεντρικούς δρόμους του Στρασβούργου, έκαναν λόγο μάρτυρες που μίλησαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας DNA.

Ένας από τους μάρτυρες, κάτοικος της οδού Αρκάντ, είπε ότι είδε δύο ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. "Αιμορραγούσαν, φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλειστήκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα", είπε.

Ο Αλέν Λαφόν, που ζει στην οδό Ορφέβρ, στο κέντρο του Στρασβούργου, είπε ότι άκουσε πέντε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του "αρχικά δεν είδα τίποτα", είπε. "Μετά, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Είδα και τον γιατρό μου, τον Δρ. Φιλίπ Βαλί, να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες", είπε ο μάρτυρας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!