Ποια βινύλια και ποιες κασέτες πούλησαν περισσότερο φέτος στην Μ. Βρετανία

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άλμπουμ βινυλίου αγοράστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους 12 μήνες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι πωλήσεις βινυλίου το 2021 αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες καθώς οι καταναλωτές έδειξαν προτίμηση σε αυτή τη μορφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πάνω από πέντε εκατομμύρια άλμπουμ βινυλίου αγοράστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο 8% σε σχέση με τις πωλήσεις το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Βρετανικής Φωνογραφικής Βιομηχανίας (BPI).

Για 14η συνεχή χρονιά από το 2007 το βινύλιο σημειώνει ανοδική πορεία.

Επίσης οι πωλήσεις βινυλίου το 2021 βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικό από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ο δίσκος But Seriously του Phil Collins ήταν ο τίτλος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Καμπάνιες όπως : National Album Day, Record Store Day, The Record Club και τα Tim's Twitter Listening Parties βοήθησαν να αυξηθούν οι πωλήσεις των ανεξάρτητων δισκοπωλείων και των εξειδικευμένων αλυσίδων καταστημάτων.

Τα στοιχεία στο τέλους του έτους, που κυκλοφόρησαν από τον βιομηχανικό οργανισμό BPI χρησιμοποιώντας δεδομένα της εταιρείας επίσημων τσαρτ, δείχνουν ότι τα άλμπουμ βινυλίου αντιπροσωπεύουν πλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των άλμπουμ που αγοράστηκαν (23%) μέσα στο 2021.

Το BPI αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα κλασικά άλμπουμ Rumors των Fleetwood Mac και Back To Black της Amy Winehouse, που επανακυκλοφόρησαν με αφορμή την 15η επέτειο της National Album Day. Σημείωσαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις της χρονιάς ως άλμπουμ βινυλίου.

Επίσης στις best seller κυκλοφορίες βινυλίων του 2021, συμπεριλαμβάνονται οι δίσκοι : Abba - Voyage, Adele - 30, Sam Fender - Seventeen Going Under, Ed Sheeran – = και Wolf Alice Blue - Weekend
Tα στοιχεία της BPI επίσης αναφέρουν ότι περίπου 190.000 κασέτες έχουν αγοραστεί τους τελευταίους 12 μήνες, αύξηση 25% σε σχέση με το 2020 και τον υψηλότερο αριθμό από το 2003, όταν πουλήθηκαν 243.000 κασέτες και το Now 54 ήταν πρώτο σε πωλήσεις.

Το φετινό νούμερο πωλήσεων κασετών σηματοδοτεί το ένατο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης για το format αυτό, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές κυκλοφορίες άλμπουμ μεγάλων δισκογραφικών.

Το άλμπουμ της Olivia Rodrigo - Sour είναι το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κασετών φέτος, μαζί με το We're All Alone In This Together του Dave και το Queen - Greatest Hits.

Ο Geoff Taylor, διευθύνων σύμβουλος των BPI, Brit Awards & Mercury Prize, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική στιγμή να είσαι λάτρης της μουσικής. Οι μουσικόφιλοι μπορούν να αγοράσουν και να συλλέξουν τη μουσική που αγαπούν περισσότερο σε βινύλιο, CD, ακόμη και κασέτα, ενώ απολαμβάνουν επίσης πρόσβαση σε περισσότερα από 70 εκατομμύρια τραγούδια για άμεση ροή όποτε και όσο συχνά θέλουν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μια νέα γενιά καλλιτεχνών να δημιουργήσουν μουσική και να διαγράψουν πετυχημένες σταδιοδρομίες σε μια παγκόσμια αγορά».

Το BPI θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία της κατανάλωσης μουσικής στις 4 Ιανουαρίου 2022.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!