Ποδόσφαιρο και ενδοοικογενειακή βία

Μια καμπάνια για μια σχέση που πρέπει να χαλάσει
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αγγλία, τις μέρες που παίζει η εθνική ομάδα τα περιστατικά που καταγγέλονται αυξάνονται κατά 26%, αν η εθνική χάσει κατά 38% και την επόμενη μέρα του παιχνιδιού, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κατά 11%.

Η διαφημιστική εταιρία J Walter Thomson σε συνεργασία με το Βρετανικό Κέντρο Κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας δημιούργησε μια πολύ δυνατή καμπάνια με τ'ιτλο «Ένα όχι και τόσο όμορφο παιχνίδι» - The Not-So-Beautiful Game -που προβάλεται κατά τη διάρκεια του μουντιάλ στην Αγγλία, την Ιαπωνία και την Ελβετία, στην οποία χρησιμοποιούνται οι αντίστοιχες σημαίες των χωρών με δραματικό και ιδιαιτέρως παραστατικό τρόπο.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η δημιουργική διευθύντρια της καμπάνιας Jo Wallace, «όπως οι φίλαθλοι παρακολουθούνν τα παιχνίδια της εθνικής τους ομάδας με αγωνία, έτσι τα παρακολουθούν και κάποιες από τις συντρόφους τους, αλλά για εντελώς λάθος λόγο και σκοπός αυτής της καμπάνιας είναι να προβληθεί αυτή η σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου».
5FCCE372D6DF739B798E19C41CDA4CDAD31C300EAED7D12B47pimgpsh mobile save distr



ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!