Πέθανε ο Ρον Κάμπελ, animator του Yellow Submarine

Ήταν 81 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/01/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Ron Campbell, σκηνοθέτης της σειράς κινουμένων σχεδίων των Beatles και animator της θρυλικής ταινίας τους Yellow Submarine πέθανε το πρωί του Σάββατου σε ηλικία 81 ετών, όπως έκανε γνωστό η σύζυγός του,  Ένγκελνα και ανακοίνωσε ο Scott Segelbaum επί σειρά ετών συνεργάτης του.

Ο Κάμπελ γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1939, στο Σέιμορ, μια μικρή πόλη της Αυστραλιανής πολιτείας Βικτώριας, που εκπαιδεύτηκε στο Swinburne Art Institute στη Μελβούρνη. Ξεκίνησε την καριέρα του στο animation στα τέλη της δεκαετίας του '50, σύντομα δουλεύοντας σε αγαπημένα όπως Beetle Bailey και Krazy Kat.
AllTogetherNow RonCampbell 1024x1024
Έκανε το μεγάλο του βήμα όταν σκηνοθέτησε την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων The Beatles, η οποία προβλήθηκε από το 1965-1969. Η σειρά περιελάμβανε τη μουσική των Beatles με ηθοποιούς να εκφράζουν τους χαρακτήρες των John, Paul, George και Ringo. Τα περισσότερα από τα επεισόδια δημιουργήθηκαν στο Artransa Park Studios στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Η σειρά έκανε το ντεμπούτο της στις 25 Σεπτεμβρίου 1965 και έπιασε αμέσως μεγάλες ακροαματικότητες στην Αμερική.

Παρακολουθήστε ένα επεισόδιο από την πρώτη σεζόν
The Beatles: Cartoon (Season 1, Episode 12)

Στη συνέχεια, ο Campbell μετακόμισε στις ΗΠΑ για να εργαστεί στο στούντιο Hanna-Barbera και συνέχισε να γράφει και να παράγει κινούμενα σχέδια. Το στούντιο του στο Χόλιγουντ, Ron Campbell Films, Inc., δημιούργησε και σκηνοθέτησε το animation για το The Big Blue Marble, το οποίο κέρδισε πολλά βραβεία, όπως ένα Peabody for Excellence in Broadcasting και ένα Emmy για το Best Children's Show.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Campbell, σε συνεργασία με τον φίλο και τον συνάδελφό του, Duane Crowther, ζωγράφισε πολλές σκηνές στην ταινία μεγάλου μήκους των Beatles 'Yellow Submarine”.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έγραψε την ιστορία της επιτυχημένης σειράς Hanna-Barbera, The Smurfs. Ο Campbell παρήγαγε επίσης πολλές άλλες επιτυχίες της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Flintstones και των Jetsons. Ήταν επίσης μέρος της αρχικής ομάδας που δημιούργησε τη σειρά Scooby Doo.
AndtheBandBeginstoPlay
Ο Κάμπελ ξόδεψε μεγάλο μέρος της δεκαετίας του '90 για το Rugrats, το Rocket Power και τα ενήλικα κινούμενα σχέδια, Duckman.

Όπως σημειώνει ο συνεργάτης του, Segelbaum, «Μετά τη συνταξιοδότησή του το 2008, ο Ron ήθελε μια δεύτερη πράξη στη ζωή, οπότε άρχισε να δημιουργεί πίνακες με βάση τα κινούμενα σχέδια στα οποία συμμετείχε o Chuck Jones, ο οποίος το έκανε αυτό στη συνταξιοδότησή του μια γενιά πριν τον Ρον. Καθώς άρχισε να περιοδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επισκέπτεται γκαλερί τέχνης και να συναντά το κοινό που μεγάλωσε με τα κινούμενα σχέδια του, συνειδητοποίησε κάτι που δεν του συνέβη ποτέ εκείνη την εποχή… τον απίστευτο αντίκτυπο που είχαν τα κινούμενα σχέδια στο κοινό. Τα πρωινά του Σαββάτου ήταν μερικές από τις πιο χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις τους. Αυτό δημιούργησε έναν ειδικό δεσμό μεταξύ του Ρον και των ανθρώπων που βγήκαν για να τον γνωρίσουν, να δουν τα έργα του και ακόμη και να αγοράσουν ένα οικογενειακό κειμήλιο.America Toons In Feb 9 1964 1024x1024

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!